Здраве и красота

Най-големите грешки, които допускаме с машата

Кои са те?

30.04.2015г. / 09 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Любовта към машата за къдрици на дамите с права коса е точно толкова голяма, колкото и на жените с естествени букли към пресата.

Няма как да променим природата и да не желаем лесен начин да разнообразим визията си, макар и временно.

Въпреки това, понякога имаме чувството, че нещо не е както трябва и къдриците ни просто не искат и не искат да станат такива, каквито ги желаем.

Както при пресата за изправяне е важен ъгълът, така и при машата за къдрици има някои особености.

Свързани статии

За да дадем максимално обещание за перфектна прическа следващия път, в който използвате инструмента на красотата, представяме за вас всички грешки, които можете да допуснете.

Прочетете и се уверете, че правите всичко както трябва.

1. Не използвате защита

Много възможно е перфектните къдрици да не ви се получават, защото не използвате преди това защита за косата. Не забравяйте, че с толкова високата температура, с която директно третирате косъма, може да нанесете невероятни щети върху прическата ви и това да затрудни нейното оформяне.

2. Използвате грешен размер маша

За да ни бъде още по-трудно, или по-лесно, производителите на подобен тип инструменти създават по няколко размера от всяка маша. По този начин можете да постигнете както ситни къдрици, така и обемни вълни. При закупуването, не забравяйте добре да обясните какво точно очаквате като резултат, за да ви насочат правилно.

3. Внимавайте със сушенето

Понякога начинът, по който сте изсушили косата, оказва влияние върху оформянето на къдриците. Ако сте изправили с четка и сешоар, много възможно е косъмът да се е „изморил“ и просто да не желае да застане така, както вие искате. Ако ще използвате маша, не прекалявайте преди това.

4. Дооформете

Ако имате тънка или непокорна коса, използването само на маша не е достатъчно. Вместо това, след като навиете къдриците, използвайте фибички, с които да навиете всеки един кичур и да задържите формата за по-дълго време. Завършете задължително с лак за коса.

5. Не сте почистили машата

Както всеки инструмент и машата има нужда от грижи, за да бъде ефективна. Не забравяйте да почиствате всеки път с влажна кърпа вече студения инструмент, особено ако използвате и различни продукти преди оформяне, тъй като те полепват. Представете си която и да е козметика, директно нагрята с толкова висока температура... всичко това отива в косата ви.

Коментирай