Здраве и красота

Вълшебният мед от манука прави кожата красива

Този вид мед често е наричан „чудото на природата“

11.05.2015г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Медът има редица ползи за здравето и красотата на кожата, но този, за който ще прочетете в следващите редове със сигурност ще стане любим на кожата ви. Медът от манука се получава от растението манука, което се отглежда предимно в Нова Зеландия.

Този вид мед често е наричан „чудото на природата“. Има лечебно действие при възпалено гърло, язви на стомаха, висока температура, ревматизъм и други. Както обикновения пчелен мед, така и този от манука може да се прилага външно върху кожата.

Как?

Ако страдате от акне

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, медът от манука намалява зачервяванията и лекува възпалена кожа. Също така почиства порите и намалява бактериалната инфекция, причинител на появата на акне.

„Ремонтира“ кожата

Медът от манука ускорява регенерацията на кожата, възстановявайки кожната клетка и намалявайки видимостта на белезите, получени в резултат на акне или рани. Според специалисти, приложен върху рани, медът може да помогне и за по-бързото заздравяване на кожната тъкан.

Хидратира

Когато приложите вълшебния мед върху кожата си, вие ще й доставите една дълбока хидратация. Това мигновено ще подобри нейния тен, еластичност и ще има сияен вид.

Забавя стареенето

Благодарение на своите овлажняващи свойства, медът от манука спомага за задържане на влагата в кожата, без да я омазнява. Също така има способността да инхибира група ензими, които разрушават колагена.

Свързани статии

Как да използвате меда за по-красива и здрава кожа?

Направете си маска с мед от манука и малко канела. Поставете я на почистена кожа за 20 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Добавяйте от него към домашните ексфолианти за кожа. Смесете малко количество смляно кафе с мед от манука и по желание добавете няколко капки етерични масло. Масажирайте кожата още докато е влажна, а след това изплакнете.

За да намалите видимостта на белезите и да озарите кожата си, смесете мед от манука с малко количество лимон. Разтрийте нежно белезите със сместа и оставете да действа в продължение на 20 минути.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Усмивка ( преди 8 години )
Същото върши и обикновения мед ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар