Здраве и красота

Домашни лекове за изхвърляне на камъни от бъбреците

Естествени способи за извеждане на камъните от бъбреците без лекарства

20.05.2015г. / 13 35ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Изпитвали ли сте болка в долната част на корема, опасваща чак към кръста? Случвало ли ви се е да имате болки и кървене при уриниране? Ако тези оплаквания ви притесняват след инфекции на пикочните пътища, това може да означава, че страдате от бъбречни инфекции или камъни в бъбреците.

Бъбреците филтрират кръвта, както и отпадните продукти от урината. Камъните в бъбреците се образуват, когато бъбреците не са в състояние ефективно да извеждат токсините. Малките камъни до 5 мм могат да бъдат изхвърлени от тялото с урината.

Опитайте някои домашни лекове, с които да провокирате извеждането на камъните от бъбреците по естествен път!

Лимонов сок

Смесете ¼ чаша лимонов сок с ¼ чаша зехтин. Пийте тази смес, последвана от обилно количество вода. Повторете 3 пъти на ден в продължение на три последователни дни, докато камъкът премине.

Нар и сок от нар

Пийте чаша сок от нар или яжте по един плод всеки ден. Можете да го добавяте и в салати. Стягащите ефекти на нара помагат за изтласкването на камъните от бъбреците.

Ябълков оцет

Смесете 1 супена лъжица ябълков оцет с 1 супена лъжица мед в голяма чаша топла вода. Пийте сместа 3 пъти на ден, докато камъните излязат от тялото ви.

Коприва

Копривата е естествен диуретик, който помага за естественото извеждане на излишните течности от организма.

В тенджера с гореща вода сложете 300 г сурова коприва и я оставете да ври в продължение на 10 минути. Прецедете сместа и пийте от отварата по 2-3 чаши на ден в продължение най-малко на седмица.

Свързани статии

Диня

Динята е богата на калциев, магнезиев фосфат и калий. Всички те помагат за поддържане на оптимални нива на киселинност на урината и насърчаване здравето на бъбреците. Яденето на диня всеки ден помага за изтласкването на камъните от бъбреците.

Босилек и тулси

Двете билки помагат за изхвърлянето на камъните от бъбреците. Смесете 1 чаена лъжичка босилек с 1 чаена лъжичка мед. Приемайте сместа всяка сутрин в продължение на 5-6 месеца, дори ако камъкът е излязъл.

Отвара от босилек всяка сутрин върши също много добра работа. Просто добавяйте малко мед към нея.

Същите процедури можете да направите и с тулси вместо босилек.

Коментирай