Здраве и красота

Тайните на красивия педикюр

Погрижете се за стъпалата в сезона на сандалите

24.06.2015г. / 09 28ч.
Мария Дуковска
Снимка: SNB

Снимка: SNB

Така желаният цвят лак за нокти ще стои уникално на Вашия педикюр, само ако преди това сте се погрижили добре за кожата на краката и ходилата си. Как бързо и лесно да ги вкарате във форма за сезона на сандалите, ще Ви отговорят професионалистите от „Стар Нейлз – България“. Ето и тайните на красивия педикюр, които те споделиха с нас.

Възстановяване и подхранване

Вечер преди лягане отделяйте няколко минути за грижа за краката, които цял ден са Ви носили в надпреварата с времето. Препоръчваме Ви да използвате Възстановяващ балсам за крака на SNB. Той е комбинация от натурални масла от арган, какао, облепиха и шея, които подхранват кожата и подпомагат процесите на възстановяване. В допълнение, вложената урея подобрява хидратацията. Балсамът е подходящ за диабетно болни, тъй като повишава тургора и плътността на кожата.

Хидратация

Добре хидратираната кожа на краката и ходилата е далеч от появата на проблема груби пети. Използването на овлажняващ продукт е изключително важно особено през лятната ваканция, когато прекарвате доста време на плажа. Слънцето, пясъкът и морският бриз изсушават не само кожата на лицето, ръцете и тялото Ви, но и тази на краката Ви. Няма да сгрешите, ако включите в ежедневната си грижа Хидратиращ крем за крака с урея на SNB. Уреята в комбинация с глицерин, подобряват хидратацията и ускоряват премахването на вроговената тъкан. Кремът засилва процесите на регенерация и защитната функция на кожата. Нанасяйте го веднъж или два пъти дневно при усещане за сухота и загрубяване.

Защита

Двата основни проблема, от които трябва да защитавате кожата на краката и ходилата си през лятото, са обилното изпотяване и появата на гъбички. Първият проблем създава благоприятна среда за поява на втория. Затова преди да обуете обувките си и да хукнете навън, отделете петнадесет минути време за защита. Нанесете Активен гел за крака с прополис на SNB върху ходилата, в зоната на пръстите и между пръстите. В продукта са вложени екстракт от прополис, бизаболол, ментол и камфор, които имат антибактериално и антимикотично действие. Изчакайте няколко минути, докато гелът се абсорбира от кожата и след това напудрете краката си с Дезодорираща пудра на SNB в телесен цвят. Продуктът има антисептично действие и допълнително предпазва от поява на гъбички, а вложеният талк поема излишната влага. В състава му има ментол и камфор, които премахват неприятната миризма и създават усещане за свежест. Благодарение на телесния си цвят, пудрата остава незабележима.

Специалистите от „Стар Нейлз – България“ съветват още и да не забравяте да посещавате своя педикюрист, защото той пръв ще открие, ако имате някакъв проблем. Вече може да изберете цвета на лака, с който искате ноктите на краката ви да заблестят.

Коментирай