Здраве и красота

Как да си направите крем парфюм?

Една завладяваща комбинация от аромати

03.07.2015г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували сте и вероятно сте ползвали крем дезодорант. Но какво ще кажете за крем парфюм. Лятото е сезон, в който избираме аромати с ухание на канела, жасмин, лавандула, цитрус, рози и т. н.

Представете си комбинация от тези завладяващи аромати събрани в малка и компактна кутийка, която лесно да се побира във вашата чанта. Следващата идея ще ви покаже как в домашни условия с помощта на няколко съставки да си направите крем парфюм.

Ще ви бъдат необходими масло от бадеми, няколко други етерични масла по ваш избор, пчелен восък, малка кутийка с капак. В купа сложете малко парче пчелен восък. За да ускорите процеса на разтапяне може предварително да го настържете или нарежете.

Свързани статии

Разтопете восъка на водна баня или в микровълнова фурна. В отделна купа смесете около 2 супени лъжици бадемово масло с останалите масла (по 4-5 капки от всяко), които сте избрали. Интересен и вълнуващ парфюм би се получил, ако добавите масло от канела или карамфил, портокал, роза.

След това постепенно добавете маслата към вече разтопения восък. Разбъркайте добре и изсипете парфюма в кутийката. Оставете го за няколко часа да се втвърди. След това с помощта на пръст вземете малко количество от него и нанесете върху кожата.

Коментирай