Здраве и красота

Хитрини за красота през нощта

Събуждате се и сте по-красиви от всякога!

07.12.2015г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Жените искаме да сме красиви непрекъснато, дори в най-лошите си дни. Искаме още красотата да се постига лесно, ако може!

Дори да си помислите, че красотата иска жертви – грешите! Можете да поработите за своята красота докато спите! Ето няколко трика, които помагат на хубавия ви външен вид, докато вие не правите нищо, а си почивате:

Срещу стърчаща и непокорна коса

Не връзвайте косата през нощта. Това само ще я направи по-слаба и лесно накъсваща се. Вместо това се снабдете със сатенени калъфки за възглавници. Те са хлъзгави и помагат за овладяване на непокорната коса. Спането на рехава плитка също ще помогне. В никакъв случай не връзвайте косата стегнато.

Срещу сухи и напукани крака

Търкате краката с пемза, мажете ги с крем и нищо не помага. Вместо това опитайте да напоите хубаво чифт памучни или хавлиени чорапи с вазелин. Обуйте ги и спете с тях през цялата нощ. Чорапите ще помогнат за по-качественото попиване на вазелина през цялата нощ и дълбокото му проникване в кожата.

За омекотяване на кожичките

Намажете кожичките с кокосово масло преди да си легнете. Това ще ги направи меки и хидратирани през нощта.

Снимка: iStock

За омекотяване на устните

Устните са изложени непрекъснато на вредните влияния на околната среда. Напукват се и се белят. Затова ги намажете с тънък слой чисто бадемово масло за през нощта. На сутринта ще са по-меки от всякога.

Свързани статии

За меки ръце

Знаем, че колкото и да мажем ръцете с крем, те все изпръхват и се напукват, особено през зимата. През нощта можете да се погрижите за тях като преди лягане им направите скраб от кафява захар и зехтин.

Втрийте сместа в кожата на ръцете с кръгообразни движения. След това изплакнете и намажете с течен витамин Е под формата на масло. Втрийте и оставете да попие през цялата нощ.

Срещу акне

Преди да си легнете намажете всяка пъпка с паста за зъби. През нощта тя ще изсуши пъпката и ще я накара да завехне много по-бързо. На сутринта само изплакнете обилно с хладка вода.

Коментирай