Здраве и красота

Екстремно топяща мазнините напитка

Опитайте, за да се отървете от излишните мазнини

21.12.2015г. / 08 40ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Искате ли да се отървете от мазнините по проблемните места колкото се може по-скоро? С помощта на една вълшебна напитка за топене на мазнините ще успеете без дори да спазвате кой знае какви драстични диети!

Екстремно топящата мазнините напитка се приготвя много лесно. Трябва да се пие всеки ден до постигане на желания ефект. Как да си я приготвите?

Съставки:

  • 1 чаена лъжичка ябълков оцет
  • 1 щипка лют червен пипер
  • сокът и коричките от 1 лимон
  • 200 мл топла вода

В топлата вода добавете лимоновия сок, ябълковия оцет и червения пипер. Смесете всичко добре, накрая добавете и ситно настърганите лимонови корички. Разбъркайте и пийте по една чаша от тази вълшебна смес след всяко хранене.

Защо тази напитка действа?

Червеният пипер ускорява метаболизма като по този начин изгарянето на мазнините става много по-бързо. В червения пипер се съдържа антиоксидант, наречен капсаицин. Той има мощно действие срещу мазнините, защото въздейства на нервната система, карайки я да произвежда повече топлина в тялото. Повишението на температурата ускорява обмяната на веществата, а оттам и топенето на мазнините.

Лимонът и неговата кора пък съдържат друго вещество – поликозанол, което също е много полезно в редукцията на мастните клетки.

Ябълковият оцет също има подобряващо теглото значение за организма. Той дори сам по себе си ускорява метаболизма. Ако го приемате в чист вариант по една лъжичка на ден, също ще имате ефект. Но в комбинация с другите съставки влиянието върху обмяната на веществата и топенето на мазнините е невероятно силно!

Опитайте!

Коментирай