Здраве и красота

Трикове за красота, които всяка жена трябва да знае

Как да направим грима си още по-сияен?

03.05.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да сме красиви трябва да положим доста усилия. На жените не им е никак лесно, защото ежедневно трябва да бдят над свежия си външен вид. Понякога обаче не знаем какво точно трябва да направим. Просто да се гримираме невинаги е достатъчно. Трябва да знаем и някои допълнителни трикове, които ще ни помогнат да изглеждаме добре, млади и свежи.

За естествено нанасяне на фон дьо тен

Най-големият проблем с фон дьо тена е, че често той изглежда като маска и стои прекалено плътно върху кожата като я прави да изглежда като крем пита.

За да избегнете този ефект винаги използвайте тампон за нанасяне. Той ще ви помогне да разнесете цялата текстура на фон дьо тена. Ще изглади вашия собствен тен и ще осветли скулите ви, върху които повечето жени искат да поставят акцент.

За красиви мигли

Ако имате естествено дълги и гъсти мигли не е нужно да трупате дебели пластове спирала. Резултатът ще е плачевен, защото прекалено многото спирала слепя миглите, оставя усещане за претруфеност на грима и утежнява погледа.

Достатъчно е да сложите подходяща основа за мигли, след което само с 2-3 движения да нанесете спиралата. За финал използвайте чиста четка за спирала, за да срешите миглите. По желание използвайте и уред за извиване за няколко секунди.

Важно е да се уверите, че спиралата ви не е по-стара от 1 месец. След този период тя става морално остаряла, пълна с бактерии и опасна за здравето на очите.

Срещу тъмни кръгове

Тъмните кръгове са голям проблем, дори и при млади жени. Те могат да ви накарат да изглеждате уморени, състарени и с несвеж вид.

За да ги премахнете наблегнете на зоната около очите. Нанасяйте силно хидратиращ крем преди поставянето на грима като изчаквате пълното му попиване. Подобен род продукти ще помогнат на кожата ви да изглежда по-гладка.

След това нанесете коректор, който да е 1-2 нюанса по-светъл от фон дьо тена ви. Накрая нанесете пудра около и най-вече под очите, която да придаде идеален завършек.

За наситеночервено червило

Няма нищо по-секси от червеното червило. Някои жени грешат като не слагат контур, защото се притесняват, че моливът ще придаде изкуствен вид на устната.

Това не е така. За да предотвратите разнасянето на червеното червило извън контура на устната е необходимо да нанасяте молив преди това. Важно е само да подбирате по-сух молив, който да ограничава разнасянето на червилото и да е в същата гама или една идея по-тъмен от него.

Снимки: iStock

Коментирай