Здраве и красота

Растения, които привличат положителната енергия

Жасминът е един от тях

12.08.2016г. / 12 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Растения в дома и градината правят всичко по-красиво край нас. Но някои от тях, освен че пречистват въздуха, могат да насърчат положителните събития. Вижте кои е добре да имате в дома или офиса. 

Жасмин

Жасминът е бил свещеното цвете на Персия и има редица исторически данни за неговото голямо значение за персите. Поставете го в дома си, за да стимулирате положителната енергия и да подобрите самочувствието си. Жасминът може да стимулира и романтиката и да подобри взаимоотношенията с любимия човек. Растението има способността да стимулира и сърдечната чакра. 

 

Розмарин

Една от най-добрите билки за пречистване в дома. Неговото присъствие ще ви помогне да намалите стреса и тревожността. Розмаринът създава вътрешен мир. Ако го постави до входната си врата, ще предпазите дома си от негативни енергии. 

Лилиум

Едно красиво растение с прекрасен аромат и цветове, което помага за изчистването на всякакви емоционални неразположения. Расте добре в сенчести или тъмни места. Идеално е за вашата спалня, тъй като ще ви помогне да имате здрав сън. Смята се, че лилиумът е цветето на раждането и е като пратеник, който може да подскаже за подобни нови възможности. 

Лавандула

Лавандулата е издръжлива и силно ароматна билка. Има много магически свойства. Благодарение на уханието й може да релаксирате в напрегнатите моменти, след дълъг работен ден. Но не само това, ароматът на лавандулата помага при главоболие, безсъние, премахва токсините от дома, стимулира умствената дейност, носи защита и изцеление. 

Алое вера

Алое вера има невероятни лечебни качества. Може да се отглежда на естествена или изкуствена светлина. Листата му са пълни с лековит гел, който помага при изгаряния, леки кожни наранявания, гнойни торбички по кожата, акне, но и прави кожата по-красива и млада. Алоето е прекрасна грижа за косата. Поставете го в дома си, когато искате и да премахнете лошия късмет и негативните емоции. 

Босилек

Чудесна билка, която трябва да имате в дома си, тъй като пречиства въздуха и привлича положителните вибрации. Босилекът е не само подправка, но растение с лековити свойства, премахващо токсините и давайки духовна сила. 

Орхидея

Орхидеите освобождават кислород през тъмната част на денонощието. Поставени в спалните, балансират енергиите, докато спите. В древни времена в Китай, орхидеята е смятана за стимулатор на сексуалната енергия. Цветето, подобрява романтиката и любовта, премахвайки негативните влияния, насърчавайки положителните вибраци.  

Свързани статии

Риган

Не само за овкусяване на ястията, но неговият аромат предизвиква щастие, мир, любов, духовно пречистване. Чаят от билката спомага за облекчаване на много заболявания. Най-доброто място за него е в кухнята в най-слънчевата част на помещението. Когато го внесете в дома си, риганът ще приветства положителната енергия и ще ви донесе семейна хармония и щастие. 

Снимки: istock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати