Здраве и красота

4 йога пози за стегнати гърди

За да бъдете винаги привлекателни

18.02.2017г. / 06 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама иска да има стегнати и добре изглеждащи гърди. Промените в теглото, варирането на хормоните, бременността и кърменето, са само част от факторите, които могат да повлияят върху вида на гърдите ни. Редовните масажи с подходящи масла и козметика, както и спортът са от съществено значение.

Днес споделяме 4 йога пози, които не само ще ви помогнат да балансирате настроението си, но и да стегнете гърдите си.

Поза „Воин“

Тази йога поза не само ще ви накара да се почувствате по-силни, но ще ви помогне да постигнете повече активност и гъвкавост в областта на гръдния кош. Поставете краката си раздалечени и успоредни един на друг.

Единият крак е свит в коляното, другият е прав, ръцете са повдигнати. Вдишвате и издишвате равномерно. Задръжте в продължение на няколко секунди и се върнете в изходна позиция. Направете тази поза и на другата страна, свивайки съответно левия или десен крак. Направете между 7 и 10 повторения за всяка страна.

Поза „Лък“

Тази йога поза се препоръчва на всички, които страдат от болки и напрежение в гърба, особено след дългия работен ден. Упражнението ще ви помогне да подобрите вашата гъвкавост, но и да стегнете и оформите гърдите си.

Легнете по корем, повдигнете краката назад и се хванете за глезените. Издърпайте ръцете и краката си колкото можете нагоре. Бедрата ви трябва да се отделят от пода и да останете балансирани само на корема си.

Не забравяйте да вдишвате и издишвате дълбоко. Опитайте се да останете в това положение 30 секунди. След това бавно издишайте и се върнете в изходна позиция.

Поза „Камила“

Също много ефективна поза срещу болки в гърба. Увеличава капацитета на белите дробове и укрепва гръдния кош.

Застанете на колене, бавно се огънете назад и сложете ръцете си върху петите. След това се опитайте да извиете леко гърба си, главата изтеглете назад. Вдишвате и издишвате. Опитайте се да останете в тази поза около 30 секунди, след което се върнете в изходна позиция.

Свързани статии

Поза „Колело“

Йога поза, която спомага да елиминирате умората, главоболието, подобрява гъвкавостта на врата, гръдния кош и гръбнака и разбира се да стегнете гърдите си. За да я изпълните легнете по гръб, свийте краката, стъпалата са на пода. Важно е краката да бъдат малко повече от ширината на раменете.

Поставете ръцете си зад главата с дланите надолу. Опитайте се да се повдигнете нагоре. Тази поза е позната още като мост. Останете в продължение на 30 секунди и бавно се върнете в изходна позиция.

Снимки: istock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Йогата няма никакво отношение към стегнатите гърди. Към стегнати други неща има.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време