Здраве и красота

10 ползи от ваната с английска сол

Защо е важно да си правите вана с магнезиев сулфат редовно?

01.05.2017г. / 07 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Английската сол, известна още с химическото си наименование магнезиев сулфат, е изключително полезна за организма. Тя има силно благотворно влияние върху контрола и здравината на мускулите, предаването на електрически импулси от нервната система към тях, както и детоксикирането на тялото.

Ето защо редовното взимане на вана с английска сол ще ви направи по-енергични, дейни, здрави. Според данни на Националната академия на науките на САЩ ваната с магнезиеви соли помага за предотвратяване на остеопороза, артрит, ставни болки, храносмилателни заболявания, инсулт, сърдечносъдови проблеми, хронична умора, стрес и много други състояния.

Защо е важно да си правим вана с английска сол по-често?

1. Подобрява кръвообращението и контролира аритмията. Това предотвратява както проблеми със сърдечния мускул, така и със стените на кръвоносните съдове. Освен това английската сол понижава и кръвното налягане.

2. Подобрява способността на тялото да възприема инсулина, секретиран от панкреаса. Така по естествен път се нормализират нивата на кръвната захар и се намалява рискът от диабет. В допълнение и метаболизирането на хранителните вещества става по-добро.

3. Детоксикира тялото. Ваната с английска сол има свойството да ускори процеса на извеждане на токсините както през кожата, така и през отделителната система.

4. Подобрява функцията на нервната система. Проводимостта на нервните импулси става далеч по-добра, защото магнезият има свойството да улеснява електропроводимостта в тялото. Така намаляват мускулните крампи, провокирани от дефицит на магнезий.

5. Успокоява стреса. Да си вземеш вана е релаксиращо, но да я обогатиш с магнезиев сулфат е истински дар за тялото.

6. Потиска възпаленията и намалява хроничните болки при ставни заболявания и проблеми със скелетния апарат.

7. Ускорява обмяната на веществата. Това помага за контролирането на теглото.

8. Подобрява образуването на костно и ставно вещество. Тази функция на магнезиевия сулфат е съществена особено при хронични възпалителни заболявания на ставите.

9. Потиска мигрената. Главоболието може да ви направи раздразнителни, несъсредоточени и потиснати. Мигренозните пристъпи са истински ад, а и често лекарствата не помагат. Ваната с английска сол обаче ще облекчи състоянието.

10. Повишава имунитета.

Коментирай