Здраве и красота

Домашен душ гел с кокосово масло и мед

Наслада за кожата и сетивата

25.07.2017г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Кожата ни трябва да се подхранва с естествени съставки, за да е здрава. Кокосовото масло, медът и етеричните масла са много подходящи. Те имат свойството не само да подхранват, но и да допринасят в качественото измиване и хидратиране на кожата.

С помощта на тези продукти можете да си направите домашен измиващ душ гел, с който да поглезите кожата и сетивата си.

Кокосово масло

Кокосовото масло е истинска манна небесна за кожата. То отпушва порите на кожата, помага за хидратирането ѝ в дълбочина и едновременното ѝ подхранване с полезни вещества и антиоксиданти.

Как да си направим домашен парфюм?

Мед

Медът има вълшебни лечебни свойства. Той успокоява инфекциите, потиска растежа на бактерии по кожата, благодарение на антибактериалните си свойства.

Течен кастилски сапун

Кастилският сапун има невероятни ползи за кожата, особено за сухата такава. Чудесен е, защото подхранва и овлажнява като премахва раздразненията и усещането за сухота и напукване.

Етерични масла

Етеричните масла дават невероятен аромат на домашно приготвения душ гел, но и не само. Те зареждат кожата с полезни вещества, извлечени от съответните натурални продукти, от които е направено етеричното масло.

Отличен домашен препарат за миене на стъкла

Съставки на домашния душ гел:

  • ¼ чаша кокосово масло
  • ¼ чаша мед
  • ½ чаша течен кастилски сапун
  • 1 чаена лъжичка витамин Е (от ампула)
  • 15 капки евкалиптово масло
  • 10 капки масло от лимон или грейпфрут
  • 10 капки масло от портокал

Разтопете кокосовото масло на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте и добавете към него меда, етеричните масла и витамин Е. Отново разбъркайте добре, докато съставките се слеят. Накрая прибавете кастилския сапун. Разбъркайте много внимателно, за да избегнете образуването на пяна.

Преместете готовата смес в подходяща бутилка с дозатор. Разклащайте преди всяка употреба.

Коментирай