Здраве и красота

Менопаузата и алтернативите на хормоналната терапия

Интензитетът на симптомите е от голямо значение

11.09.2017г. / 13 57ч.
Михаела Лазарова
Менопаузата и алтернативите на хормоналната терапия

Нито един разговор свързан с менопаузата не може да не засегне темата „за“ или „против“ хормоналната терапия през този така деликатен момент от живота на всяка жена. Докато преди хормоните не са били „право на избор“ при борбата с неприятните симптоми, то в днешно време все по-често става дума за рисковете, които този тип терапия може да донесе със себе си.

При силно изразени оплаквания по време на менопаузата, до ден днешен, хормоните си остават един от методите, които наистина помагат. Въпреки това, специалистите препоръчват продължителността на този тип терапия да бъде сведена до минимум.

При слаби или средно-силни оплаквания, при няколко поколения жени, РЕМИФЕМИН се е утвърдил като една щадяща и ефикасна терапия без хормони за справяне с дискомфорта в тази възраст.

Все повече жени имат модерно отношение към менопаузата, независимо дали симптомите са леки или не, те търсят начин да запазят стандарта си на живот, при това по ефективен начин, който не носи никакъв риск.

РЕМИФЕМИН е лекарствен продукт, който е от 20 години на българския пазар. Продуктът има над 50 години опит в областта на ефективно и безопасно лечение на манопаузалните симптоми. Специалният "iCR"екстракт, съдържащ се в препарата РЕМИФЕМИН® е патентован и на него се дължат всички свойства на лекарството. Гарантирано без хормони в това число и без фитохормони.

Гроздовидната цимицифуга дължи своето успокояващо и балансиращо действие на веществата в коренището си, които не съдържат фитоестрогени. От изсушеното коренище се добива екстракт по най-модерна фармацевтична технология, така наречения изопропанолов екстракт. Той гарантира успешна и безвредна терапия без фитохормони в това число фитоестрогени, без да повлиява ендрометриума и тъканта на гърдата.

За жените, които принципно не желаят да приемат хормони или заради предишни заболявания не бива да го правят, РЕМИФЕМИН е добра алтернатива за повлияване на симптомите на менопауза. Трябва да се обръща внимание обаче, че за наистина безопасна фитотерапия може да се говори само, ако е продуктът не съдържа фитоестрогени. 

Снимка: РЕМИФЕМИН

 

Коментирай
Свободно време