Здраве и красота

За здраво сърце – какво да се яде?...

19.09.2008г. / 13 00ч.
Аз жената
За здраво сърце – какво да се яде?...

Оказва се, че алтернативата на хапчетата за сърце се продава на рафтовете в магазините.

\n

Риба, плодове, салата с домати и краставици и зехтин, чесън, червено вино, бадеми и черен шоколад са съставките на тази “полидиета”, с която можете да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания със 75%, особено ако сте над 50 години.
Учени от Холандия представиха наскоро изследванията си върху основните хранителни продукти и според тях тези 6 храни най-много помагат за профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания.
Червеното вино намалява с 32% риска от заболяване на кръвоносните съдове, но ако се пие само по една чаша на ден.
Шоколадът, както и плодовете и зеленчуците, намаляват артериалното налягане.
Рибата намалява риска от инфаркт с 14%, ако се консумира два пъти в седмицата.
Чесънът и бадемите намаляват нивото на холестерола.
Тези проценти са изчислени на базата на проучване, направено сред 5 200 човека в продължение на близо половин век.

Специалистите препоръчват диетата не само защото е полезна, а и сравнително евтина. Все пак, има някои странични неприятни ефекти – съобразявайте се с яденето на чесън, ако ще излизате на романтична вечеря, и с шофирането, като пиете вино.
Към тези храни могат, естествено, да се прибавят и други, за които се знае, че са полезни за сърцето – сушени плодове, зърнени закуски.
Тези, които са привърженици на медикаментите и най вече на тази група от тях, която се състои от растителен състав, могат да намерят в аптеките новия “Хербал Ефект – Кардиоефект” за благоприятно въздействие и подкрепа на сърдечно-съдовата система и регулиране на кръвното налягане. Продуктът се разпространява в две форми: в течна форма – 70 мл и в капсулна форма – 30 бр. по 475 мг.

\n

“Кардиоефект” действа многопосочно благоприятно върху цялата сърдечносъдова система.
Концентрираните екстракти от глог и магарешки трън засилват пряко сърдечния мускул и подобряват кръвоснабдяването му. Маточината и жълтият кантарион действат върху нервната система, включително балансирайки равномерния сърдечен ритъм . Притежава мощен антиоксидантен и имуностимулиращ ефект, укрепва централната и периферна нервна система, повишава потентността.
Продуктът е част от Серия “Хербал Ефект” – отговаряща на всички основни принципи – качество, комплексност и концентрираност на съставките. Какво е добре да знаем по-конкретно за останалите био -продукти?

\n

“Невроефект”, същински балсам за стресирания модерен човек, съдържа както антидепресивни (от женшен, жълт кантарион, мащерка), така и релаксиращи (от валериана, мента, пищялка и майоран) съставки.
“Нефроефект”, съдържащ екстракти от глухарче, бреза, бобови шушулки, шипка, златна пръчица и лайка, действа едновременно пречистващо на отделителните органи, антимикробно и противовъзпалително, както и намалява вероятността от утаяване на пясъци и образуване на камъни. При кризи той допълва другите необходими лечения за намаляване на болките.
“Литиефект” е оригинален принос към предпазването от пясъци и камъни на бъбреците и пикочните пътища и тяхното своевременно елиминиране. Съдържа камшик, глухарче, бял трън, невен, малинови листа, пищялка и бял равнец.
“Простатилефект” – особено нужен за мъжете над 50-годишна възраст – благоприятства цялостната дейност на простатната жлеза, мъжките полови жлези и пикочните пътища. “Чудото” се дължи на коктейл от екстракти, съдържащи: лесак, репей, гръмотрън, ветрогон, бял трън, златна пръчица, дребноцветна върбовка и цветен прашец.
“Лаксативефект”, със съдържанието си на най-бързодействащите съставки за активизиране на храносмилателната система – алое, зърнастец, луличка, черен бъз, кимион и мента – не само помага за редовността на червата, но и подобрява храносмилателните процеси.
Всички продукти от Серия “Хербал Ефект” можете да намерите в две форми – в течна форма – от 70 ml и в капсулна форма -30 бр. по 475 mg в опаковка.

\n

Мирта Медикус

Коментирай
Свободно време