Цветя

Кога и как да приготвим коледните звезди, за да се обагрят в червено?

Не прекалявайте с подаряването на коледни звезди

29.11.2012г. / 14 25ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Може ли да се прекали с подаръците? Или с цветята? Отговорът е – никога. Но все пак малко разнообразие никога не е излишно. Така само от тактичност го казвам, защото родените през декември ги е срам да си кажат, че им е писнало да им подаряват само хризантеми и коледни звезди. Може понякога да вземете и някоя орхидея или теменужка – е, така за разнообразие.

Все пак би било прекрасно за всяка Коледа да се сдобивате с една нова коледна звезда. И разбира се да може да я опазите жива и цъфтяща до следващата Коледа. Обикновено това се оказва доста трудно, дали защото ние нещо не се грижим адекватно за нея, дали защото някой домашен любимец е решил да ни я изкорени или сме я забравили на балкона в най-голямата жега... причини много, но резултатът един – трудно опазваме коледна звезда.

Свързани статии

Всъщност всеки си има начини за отглеждане на цветя, а коледната звезда не е толкова капризна, колкото ни изглежда – трябва само да я държим на светло, да я поливаме умерено и да не е на течение. А в края на юли да се подреже и да се остави 40 дни на тъмно, след което да започне да се полива 3 пъти в седмицата, като в по-голямата част от денонощието я държим с чувал на главата – черен найлонов плик. Доста неприятно, дори за цвете и защо е всичко това? Само и само листата му да се обагрят в червено. Ако не го правите, като мен, ще си имате просто още едно зелено растение – коледна звезда със зелени листа.

Тази статия е доста позакъсняла, ако ще подсещаме забраваните, кой ти лятото ще се сеща за Коледа, освен цветарите? Е, който се сеща сигурно има приказна червена коледна градина.

За останалите също не е проблем – все ще се сдобием от някъде с нова коледна звезда, която ще е с красиво обагрени червени листа. И ще ни напомня, че идва Коледа.

Коментирай