Тя, звездата

Невена Цонева: „Двама“ е една вечна песен

Едно интервю с певицата, в което тя споделя своите вълнения както и малко повече за проекта, върху който работи

11.12.2015г. / 15 36ч.
Михаела Лазарова
Невена Цонева в клипа към песента "Двама"

Невена Цонева в клипа към песента "Двама"

Преди дни чаровната певица Невена Цонева представи най-новия си клип към песента „Двама“. Това е втората песен от проекта на Невена – „Възраждане на Златните песни на България“, началото на който бе поставено с друга емблематична българска песен „Повей, ветре“.

Днес в рубриката ни „Тя звездата“ представяме едно кратко интервю с певицата, в което тя споделя своите вълнения както и малко повече за проекта, върху който работи. (Тук може да прочетете още едно вълнуващо интервю с Невена Цонева)

Преди дни представихте една от най-емблематичните български песни „Двама“. Разкажете ни малко повече за нея и за проекта, от който тя е част.

„Двама“ е една вечна песен, написана от Мария Нейкова, към която подхождам с огромен респект. За мен е чест тази песен да бъде част от проекта ми – „Възраждане на Златните песни на България“, начело с моята версия на „Повей, ветре“. Идеята и значението на каузата е тези прекрасни песни да достигнат до възможно най-голяма аудитория, особено сред младите поколения, защото тези песни имат смисъл!

Аранжиментът направи Кристиян Илиев, звукозаписът беше осъществен в студио „Севънтийн“, а миксирането и мастерингът са дело на Михаил Дичев и София Петрова от „Леон Аудио“. Идеята за проекта дойде от само себе си. Докато през 2007 г. вървеше „Мюзик Айдъл“, аз трябваше да избирам да пея между няколко песни за един състезателен кръг, една от които беше „Повей, ветре“.

Така се случи, че дадоха тази песен на друг изпълнител, но аз се зарекох, че някой ден ще я изпея, независимо след колко години. Така и стана... Това беше началото на „Възраждането на Златните Песни на България“.

Клипът към песента е не по-малко въздействащ. Как и къде преминаха снимките?

Част от снимките бяха заснети в „Леон Аудио“, където, освен мен, участват щрайх и пиано. Останалата част беше заснета в една красива борова гора, намираща се над дома ми. Тоалетите във видеото бяха направени специално за случая от дизайнерката Моника Господинова, режисьор на видеото е Жоро Манолов, а пост продукцията е дело на Лъчезар Костов.

Как ви докосва тази песен?

Освен че мелодията на песента гали душата, текстът е послание, в което всеки човек ще намери своя истина. Песента ме е разплаквала неведнъж и винаги, когато я пея ме зарежда със сила.

След „Двама“, какво следва като проект?

Следващата песен, която е полуготова, се казва „Песен моя, обич моя“. Оркестърът вече е записан, предстои още много работа, но държа да изпипвам всичко в детайли, без никакъв компромис. Освен това имам удоволствието да работя заедно с Жени Живкова и нейната модна линия – „Jeny Style“, която ми предоставя свои тоалети за мои медийни и концертни изяви, както и за видеоклипове към мои проекти.

Какво си пожелавате за Коледа?

Пожелавам си здраве, любов и мир за мен и близките ми, пожелавам си реализация на мечтите ми в личен план, и попътен вятър в работата. Пожелавам си да срещам все повече и повече усмихнати хора в България.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
ох-- ( преди 8 години )
много хубаво , но няма емоция---
отговор Сигнализирай за неуместен коментар