Reality/TV

Милена Милотинова зад кадър

Какво не знаете за телевизионната водеща

27.10.2016г. / 07 47ч.
Аз жената
Милена Милотинова. Снимка:  Bulgaria ON AIR

Милена Милотинова. Снимка: Bulgaria ON AIR

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията показва другите лица на водещите – техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Милена Милотинова е едно от най-емблематичните лица на Bulgaria ON AIR и е част от екипа на медията още от старта ѝ. Тя работи като телевизионен журналист в продължение на повече от 15 години, а професионалният ѝ път започва още от студентските години. Специализирала е в Би Би Си и Ен Би Си.

Освен от практиката и големите имена у нас тогава, в Би Би Си научава много за системата, по която функционират медиите, как се правят новини, които печелят доверието на хората, как се взимат възможно най-много гледни точки (поне две), от колко източника трябва да е потвърдена новината, за да излезе в ефир и още много важни неща. Носител е на множество журналистически награди.

Милена е автор и на над 10 документални филма. Именно в Bulgaria ON AIR обаче получава възможност да прави свое авторско предаване с тематиката, която най-много я вълнува – европейските политики, ЕС и нашето членство в него – тема, която всекидневно се отразява на живота на всеки от нас, макар да не го виждаме буквално.

Темата, която силно я вълнува като журналист и човек, е дискриминацията на жените в корпоративния свят и администрацията. Извън обектива на камерите, Милена е запален скиор и не пропуска случай да се качи на пистата винаги, когато има възможност.

Почитател е и на здравословното хранене. Вижте участието ѝ в специалната медийна тема на предаването „Директно“ по повод 5 години Bulgaria ON AIR тук.

Коментирай