Меню

Салата от леща с риба тон

6 юли 2010 | 10:46 | Аз жената
Добави в любими
1 ч. нарязани на кубчета моркови 
1 / 2 ч. ч. нарязан на кубчета червен лук 
2 скилидки пресован чесън 
сол и черен пипер на вкус 
1 ч. ч. леща – изплакната и изцедена 
3 ч. ч. вода 
6 с. л. зехтин 
3 с. л. лимонов сок 
1 / 4 ч. ч. нарязан магданоз 
4 филета от риба тон
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Загряваме 1 с. л. зехтин в голям тиган, и добавяме морковите, червения лук, чесъна, солта и черния пипер. Запържваме ги около 5 минути. След това добавяме лещата и водата, намаляваме котлона и разбъркваме. Оставяме да покъкри около 20 мин. Така приготвената смес прехвърляме в купа. Овкусяваме с 3 супени лъжици зехтин, 1 1 / 2 супени лъжици лимонов сок, магданоз, както и допълнително сол и черен пипер, ако е необходимо. Поръсваме 1 1 / 2 супени лъжици лимонов сок върху рибните филета и ръсим от двете страни със сол и черен пипер. В голям тиган загряваме 2 с. л. зехтин и започваме да пържим рибата тон като я обръщаме от двете страни докато добие кафеникаф загар. 

Сервираме в чинии, гарнирана със приготвената салата от леща.

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Филе от бяла риба с бял сос
Бяла риба във фолио на фурна

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай