Меню

Салата „Цезар“ с аншоа

22 юли 2015 | 10:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 скилидки чесън
¾ чаша майонеза
5 филенца от аншоа
6 супени лъжици настърган пармезан
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
1 чаена лъжичка дижонска горчица
1 супена лъжица лимонов сок
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
¼ чаша зехтин
4 чаши хлебни крутони
1 маруля, накъсана на едро
1 ч.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Намачкайте чесъна. Смесете го с майонезата, аншоата, пармезана, соса Уорчестър, горчицата и лимоновия сок. Подправете със сол и пипер на вкус. Сложете в хладилник, за да се охлади сместа.

Загрейте мазнината в голям тиган на умерена температура. Нарежете останалите 3 скилидки чесън на четвъртинки и ги запържете в горещата мазнина. Добавете крутоните в тигана и запържете. Пържете, докато покафенеят.

Извадете крутоните от тигана, отцедете ги и ги подправете със сол и черен пипер. Поставете марулята в голяма купа. Овкусете я с приготвения дресинг, добавете крутоните и останалия пармезан.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай