Меню

Свински пържоли с хрупкава коричка

10 декември 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 свински пържоли
4 големи яйца
2 чаени чаши хлебни трохи
няколко стръка магданоз
4 скилидки чесън
3/4 чаша настърган пармезан
сол, черен пипер
олио или зехтин
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете яйцата в купа и ги разбийте. Смелете хлебните трохи с чесъна и магданоза и сложете в купа. Отделно остава да приготвите и настъргания пармезан. Загрейте добре тигана и сипете олио или зехтин.

Овкусете пържолите със сол и черен пипер. След това вземете една пържола, оваляйте я добре в пармезана. Следва да я потопите в яйцата и накрая оваляйте в хлебните трохи.

Месото се запържва добре от всички страни (около 6 минути за всяка страна) до получаването на златиста коричка. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай