Меню

Свинско бонфиле с огретен от тиква

21 януари 2015 | 11:52 | Мария Дуковска
Добави в любими
600 г свинско бон филе
400 г печени чушки
2 връзки пресен лук
огретен: тиква тип гъдулка
масло
яйца
брашно
сметана
сол
черен пипер
кашкавал за запичане
прясно мляко
120 мин.

  • Порции: 4 порции

Продукти
Приготвяне

Разтваряме бонфилето, като го овкусяваме, начукваме и нареждаме печените чушки върху месото и пресния лук.

Овкусяваме и затваряме бонфилето в стреч фолио (алуминиево).

Запичаме го за 20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Огретенът:

Нарязваме тиквата на тънки лентички. Овкусяваме със сол, черен пипер, с масло и запичаме във фолио за 20 минути.

Запържваме брашното с маслото, прибавяме прясно мляко и забъркваме, докато се сгъсти. Накрая добавяме сметаната, изваждаме тиквата и редим в тава – ред тиква, ред сос.

Запичаме във фурна на 220 градуса. Преди да стане готова, настъргваме кашкавала и може да се запече до златиста коричка.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
sasha ( преди 9 години )
На никой нормален българин няма и да му хрумне да съсипе свинско с тиква.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар