Меню

Запечено свинско със зеленчуци и кашкавал

9 март 2015 | 17:48 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г свинско
3 моркова
200 г броколи
4 картофа
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжица подправка за барбекю
1 зеленчуков бульон
150 г настърган кашкавал
1 ч.40 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете всички зеленчуци, както намерите за добре. Може да ги нарежете на едро, може и на дребно. Броколите попарете с вряща вода. Поставете в намазнена тава зеленчуците и натрошете отгоре им бульона.

Овкусете месото с подправката за скара. Поставете го върху зеленчуците. Печете в загрята на 250 градуса фурна. Когато започне да се запича, покрийте с фолио.

Ястието се пече така за около 40 минути. След това фолиото се маха, поръсва се обилно с кашкавал и отново се запича до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай