Меню

Свински каренца с гъби и сметана

11 юни 2015 | 11:41 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,200 кг свинско контрафиле
600 г пресни печурки
2 глави лук
6 скилидки чесън
сол, черен пипер
2 супени лъжици брашно
50 мл олио
зеленчуков или месен бульон (3 чаши и половина за варене на ориза и около 600 мл за месото)
150 мл течна сметана
1 ч.20 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на каренца. Овкусява се със сол и черен пипер и се запечатва от всички страни в тиган с малко мазнина. След като се получи кафява коричка го отделяме от тигана. В същата мазнина задушаваме нарязаните лук, гъби, чесън, брашно.

След това към тях добавяме и бульона и връщаме каренцата. Когато месото е готово и сосът се е сгъстил, махаме ястието от котлона. За гарнитура сварете ориз, като вместо във вода го сварете в бульон. Преди да сервирате, към ястието добавете сметаната и разбъркайте.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай