Меню

Свински пържоли със зеленчуци

1 януари 2016 | 14:38 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 свински пържоли
500 г пресни гъби по желание
3 големи глави лук
5 скилидки чесън
50 г масло
сол, черен пипер
500 г пресни чушки
1 люта чушка 
300 мл телешки или свински бульон
180 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Месото се начуква леко и се овкусява от двете страни със сол и черен пипер. В тиган с малко масло се изпържва до порозовяване. След това пържолите се отделят и в маслото, в което са се пържили се добавят нарязаните зеленчуци, подправките и бульонът. Ако е необходимо се слага и малко брашно за сгъстяване.

Когато сосът се посгъсти върнете месото в него и след това печете в умерена фурна до готовност на месото. Сервирайте с гарнитура по желание.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай