Меню

Пълнени гъби с бекон и кашкавал

25 април 2016 | 10:58 | Илияна Николова
5 от 8 гласа
Добави в любими
500 г гъби по избор
250 г крема сирене
200 г кашкавал, настърган
1 глава лук, нарязан на ситно
150 г бекон, нарязан на кубчета
1 щипка чесън на гранули
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
50 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Подгответе тава за печене като я намазните леко с олио. Загрейте фурната на 180-200 градуса.

Смесете крема сиренето с кашкавала, лука и бекона. Добавете подправките в сместа. Разбъркайте добре. По желание можете леко да запържите бекона. Ако е пушен, може и да го оставите така.

Измийте гъбите. Отстранете пънчетата им. Нарежете ги на ситно и ги добавете към сместа за пълнене. Разбъркайте отново. Напълнете чадърчетата на гъбите с плънката. Подредете ги в тавичката за печене. Покрийте с фолио и печете за около 40 минути.

Малко преди да извадите от фурната махнете фолиото, за да хванат коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай