Свободно време

„Аз обичам Холивуд“ – Линдзи Келк

17.06.2010г. / 13 13ч.
Аз жената
„Аз обичам Холивуд“ – Линдзи Келк

Скандали, звезден прах и пикантни тайни по Сънсет булевард

Анджела не може да повярва на късмета си – вече живее в Ню Йорк, има чудесна кариера като журналистка и страхотно гадже. Тъкмо когато си мисли, че има всичко, за което е мечтала, получава още един подарък от съдбата – поставят й задача да замине за Холивуд и да интервюира своя сънародник, разбивача на дамски сърца и най-прочутия в момента актьор – Джеймс Джейкъбс. Озадачаващо е, че екипът на актьора пожелава точно нея.
Заедно с приятелката си Джени Анджела се отправя към града на звездите и се захваща за работа. След намесата на досадните папараци обаче положението се усложнява...
- Дали мечтаното интервю ще се окаже успех или пълен провал?
- Ще може ли да убеди шефката си, най-добрата си приятелка и, което е най-важното, гаджето си да не вярват на онова, което четат в пресата?
- Дали Холивуд ще успее да спечели сърцето на Анджела?

Линдзи Келк е прописала на шест години, защото прочела всички налични книги в стаята си и решила, че единственият изход от ситуацията е да напише нова. Двайсет и две години по-късно тя вече работи като редактор на детска литература, така че никое друго дете да не бъде принудено да прибягва до такива драстични мерки.
Линдзи Келк е безкрайно влюбена в Ню Йорк, но едва наскоро се е преместила да живее там. Когато не пише, не чете или не се отдава на нездравословни количества телевизия, Линдзи обича да носи обувки, да пазарува обувки и да обсъжда обувките на другите. Харесва й да живее в Ню Йорк, но й липсват английските кексчета, Лондон и пиенето на коктейли с джин и сок от бъз в компанията на приятели.

Откъс
От момента, в който излязохме от летището, беше повече от очевидно, че Калифорния ще се окаже много по-различна от Ню Йорк. Докато навлизахме в магистралата, направо не можех да повярвам, че съм все в същата страна. Градът беше широко отворен, колите се стрелкаха по широките магистрали със свалени гюруци, небостъргачите в центъра проблясваха в далечината и изобщо не си правеха труда непрекъснато да прихлупват и нас, и слънцето.
Въпреки хапливите забележки и непрекъснатото мърморене, с което се бях отнесла към непоносимо жаркото нюйоркско лято, когато една сутрин се бях събудила, то беше изчезнало. Внезапно. Времето ме беше залъгало с две-три седмици мека, подходяща за носене на жилетки есен, която обаче точно толкова внезапно като лятото се беше превърнала в мразовита, сковаваща носа и ръцете ти зима. Не че Ню Йорк не бе положил максимални усилия отново да ме спечели на своя страна – магазините скоро започнаха да преливат от готини джемпъри, ласкаещи тялото непрозрачни клинове и масивни количества вкусен горещ шоколад. Но към Коледа, когато вече бях преживяла два силни снеговалежа и бях изгубила два чифта велурени ботуши в непредвидените бури, вече бях започнала да копнея за малко слънчева светлина. И ето я сега и нея – през цялото време се е крила в Лос Анджелис.
– О, господи! – примигнах веднъж. Два пъти.
– Да, знам – потупа ме успокоително Джени по гърба.
– Ама тук има слънце! – Вдигнах очи към ясното синьо небе.
– Да, знам – въздъхна Джени.
– През март?
– Не можеш ли просто да си затвориш устата, ако обичаш?
– Джени, виж! – Притиснах нос о стъклото на таксито, следейки прелитащите покрай нас билбордове и ресторанти за бързо хранене. Поне и тук таксиджиите си караха все така откачено – Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, навсякъде си бяха еднакво луди. Тази мисъл ми подейства странно успокояващо.
– Аха – промърмори Джени и се зае с едно бързо освежаване на грима – потупване в бляскав руж тук, потупване с бронзир там, един замах гланц за устни и – та-да!, изглеждаше перфектна.
А аз избягвах дори отражението си в прозореца на таксито. Въпреки че прекарах целия полет в почистване с тоалетно мляко, мазане с овлажнители, а после мазане с още овлажнители, бях наясно, че изглеждам отвратително. Кожата ми беше гладка като шкурка, а косата ми висеше отпуснато и безжизнено покрай скулите ми. А което беше най-вбесяващото, в продължение на три часа Джени не беше правила нищо друго, освен да дреме край прозорчето в самолета, да погледа няколко серии от „Следващия топмодел на Америка“ и да се налива с толкова безплатно шампанско, колкото й отпуснат, докато от време на време героично отблъсква опитите ми да намацам и нейното лице с овлажнител. И добре, че човечецът на седалката до нас бе така любезен да се оплаче само веднъж – когато треперещата ми ръка, пълна с балсам за разкрасяване, се приземи точно в центъра на челото му.
– Видя ли това? – изписках и посочих към един разгърнат мол. – Тук има магазин, наречен „Кондомания“! Аууу! И „Айхоп“! Божичко, чувала съм за „Айхоп“!
– Анджела, живееш тук вече... колко? Девет месеца и нещо, нали така? И защо американските магазини и ресторанти продължават да бъдат такава новост за теб? – размаха Джени спиралата си като жезъл. – Ако възнамеряваш през цялото време да ахкаш и да охкаш като селянин, попаднал за първи път в големия град, по-добре още сега се прибирай вкъщи!
– Извинявай – оклюмах се аз, макар че точно в този момент изгарях от нетърпение да й посоча „Уол-Март“ вляво от нас. – Но е много вълнуващо! Виждаш всички тези неща по телевизията, обаче в Ню Йорк ги няма! Затова се чувствам малко като замаяна. Направо не мога да повярвам, че не исках да идвам! Сигурно е от слънцето!
– Да бе! – промърмори Джени. – Нали все пак не си забравила, че утре трябва да вземеш интервю от една голяма звезда?
– Добре де! Това е просто едно интервю, а той е просто един човек, нали така?! – Сбърчих нос, когато Джени ме изгледа невярващо и започна да клати глава. – Искам да кажа, че Алекс също не е безизвестен, свири в известна рок група, а това никога не ме е притеснявало. И звездите са хора, не мислиш ли?

Рецензии

„Идеалната книга за всички, желаещи да избягат от реалността на студените зимни вечери“. Amazon.co.uk

„Изпълнено с много смях и изненади, това великолепно продължение на „Аз обичам Ню Йорк“ ще отговори напълно на очакванията ви.“ Closer

„Забавно четиво за феновете на „Сексът и градът“. Closer

„Дори да не сте чели „Аз обичам Ню Йорк“, още от първата глава на „Аз обичам Холивуд“ ще се почувствате като у дома си с главната героиня Анджела Кларк и нейните приятели. Чудесно оформени образи, забавни ситуации и щастлив край. Не искаме ли всички това от живота?“ chicklitreviews.com

„Линдзи Келк умее да създава забавни, увлекателни романи, които ще я изстрелят на върха на чиклит класациите.“ Amazon.com

„Аз обичам Холивуд“ – доброто настроение ви е гарантирано.“ Amazon.com

„Прекрасно е да избягаш от студа и мрачните дъждовни дни и да се излежаваш на горещите плажове на Холивуд поне във фантазиите си!“ Amazon.co.uk

„Анджела Кларк е изпратена в Холивуд да интервюира най-прочутия британски актьор. През последните месеци тя е започнала нов живот в Ню Йорк, намерила си е суперготино гадже и работа в списание, която обича (може да прочетете за това в „Аз обичам Ню Йорк). Сега пътува за Лос Анджелис, за да изпълни задачата на живота си. Като новопокръстена нюйоркчанка Анджела е решена да вземе интервюто възможно най-бързо и да се върне към благословения си живот с приятеля си Алекс. Когато се среща обаче с филмовата звезда Джеймс Джейкъбс, той май си пада по нея и нещата малко се усложняват. Джеймс й показва всички страхотни места в Ел Ей и я вкарва навсякъде като VIP гостенка. Анджела открива, че този бляскав живот й харесва, и също се увлича по Джеймс. Кой би му устоял? Но папараците ги хващат в доста компрометираща ситуация и сега тя трябва да се опита да си върне доверието не само на Алекс, но й на шефката си.
Поредицата на Линдзи Келк „Аз обичам... “ е чудесен избор за всички, които искат да се настроят ваканционно и да избягат от ежедневните битки. Някой ще ви каже, че може би е прекалено най-готиният мъж в града да си падне точно по вас, но защо не? Дайте свобода на мечтите си и се разходете по Сънсет булевард заедно с Анджела. Линдзи Келк умее да поставя нещата в перспектива и наистина създава добра основа на книгата с чудесните си описания на един от най-бляскавите градове на света. Анджела и останалите герои претърпяват развитие, което превръща книгата в нещо повече от обикновено лятно четиво, и наистина нямам търпение да прочета и следващата книга от поредицата – „Аз обичам Париж“.
Рецензия в themusingsofondolady.blogspot.com

Дата на издаване: 21.06.2010 г.
Брой страници: 316, меки корици
Корична цена: 12 лв.

* * *

Бляскавият свят на знаменитостите представен в книгата „Ейнджъл“ на Кейти Прайс
Историята продължава - „Сексът и градът 2“
Дългоочакваното продължение на „Страст, сълзи и лачени обувки“

Коментирай