Свободно време

„Лятна буря“ на Сандра Браун

06.12.2010г. / 13 23ч.
Аз жената
„Лятна буря“ на Сандра Браун

Сандра Браун: „Милионите читатели са истинското мерило за успеха на един писател.”

Сандра Браун винаги е била пълна с изненади. В младежките си години тя направила доста бърза кариера като модел, но тъкмо щяла да стъпи и на световния подиум, когато се отказала и станала телевизионна водеща. Междувременно успяла да се омъжи за видеопродуцента Майкъл Браун и да му роди 2 деца.
Като малка Сандра четяла истории с много любовна страст и не престанала да ги чете до момента, в който сама започнала да пише такива. Издателство „Арлекин“ веднага оценило перото й и я взело под крилото си като един от най-обещаващите таланти, но тя бързо се отказала. Започнала да пише по-стойностни творби, макар и в същия жанр.
С Горещи страсти в рая, Огледален образ, С дъх на скандал, Френска коприна, Последният ден на карнавала, Димна завеса и много други Сандра Браун покори класациите и застана начело, елиминирайки Стивън Кинг и Даниел Стийл.
С всеки следващ успех, изразяващ се в милиони продадени екземпляри, писателката печели и признанието на критиците, които я увенчават с наградите Уелдънбукс, Далтън, наградата на Романс Райтърс ъв Америка за постижения в жанра, с отличителния знак на успеха на Американ Бизнес Уименс Асошиейшън, награда за изключителни литературни постижения и наградата Ей Си Грийн.
Така се стига до момента, в който милиони читателки по света се оказаха подвластни на неустоимата романтика на творенията й, преведени вече на 33 езика.
Сандра Браун е рекордьорка сред пишещото братство в САЩ. За последните години тя има 59 бестселъра в класацията на Ню Йорк Таймс, издала е над 70 романа и е продала над 80 милиона екземпляра по света! Тя е и единствената, която е имала по едно и също време 3 бестселъра в класацията.
През 2008 г. в Манхатън беше проведен поредният голям форум на Международната организация на писателите на трилъри. Събитието е известно като Трилърфест и включва разнообразни мероприятия като уъркшопове на бестселъровите автори в жанра, промоция на новите им заглавия, дебютни представяния на писатели, срещи с почитатели, даване на автографи. Сред взелите участие в най-големия форум на трилъровите писатели бяха Джеймс Патерсън, Дейвид Морел, Кристофър Райх, Лий Чайлд, Дейвид Балдачи, Брад Тор, Клайв Къслър.
Почетен гост на Трилърфест 2008 бе Сандра Браун. Тя беше удостоена с наградата „Майстор на трилъра”, която и бе връчена от Джеймс Патерсън.
Сега ИК „Хермес” предлага на своите читатели поредния завладяващ роман на Сандра Браун – „Лятна буря”.

За книгата:

"Носталгична, стопляща сърцето книга, която се отклонява от обичайните сюжети на кралицата на съспенса."
People magazine

Ела Бароун притежава малък пансион, който е единственият източник на доходи за нея и десетгодишния й син. Всекидневието на младата жена е изпълнено с безкрайни домакински задължения и грижи за детето, което страда от поведенческо разстройство.
По препоръка на местния лекар Ела се съгласява да приеме нов наемател. Тя дори не подозира, че Дейвид Рейнуотър ще преобърне не само живота й, но и ще окаже огромно влияние върху жителите на градчето. Страдащ от нелечимо заболяване, той иска да изживее пълноценно малкото му оставащо време. В период на тежка икономическа криза и природни бедствия Рейнуотър се превръща в морална опора на обеднелите фермерски семейства и става техен водач в съпротивата им срещу местната шайка насилници.
Притеснена от влошаващото се състояние на сина й и нарастващото обществено напрежение, Ела намира утеха и разбиране в лицето на Рейнуотър. Макар да съзнава, че любовта им е обречена, тя все по-трудно се противопоставя на силното привличане между тях.
Вдъхновена от истински случай в рода на писателката, „Лятна буря” е трогателна история за силата на човешкия дух и магията на любовта.

Корична цена: 11,95 лв.

* * *

„Тъмно минало“ – Уна-Мери Паркър
Трилогията за сестрите Гранвил

Коментирай