Свободно време

Наш журналист с книга за женски номера

17.03.2011г. / 08 25ч.
Аз жената
Наш журналист с книга за женски номера

Това е една българска иронично-романтична история, която наистина би могла да се случи. Романът се казва „Най-добрата в играта“.
Амбициозната и нахакана главна редакторка на женско списание Зара балансира между шефове и фолкпевици. Живее на високи обороти: от ревюта през интервюта, крайни решения и подли номера. Медитира на високи токчета. Умее да е приятел. И враг. И се просълзява от една мъничка калинка. Въпреки блясъка в ежедневието си, Зара осъзнава празнотата му.

Лесно ли се оцелява без компас в мъжкия бизнес свят, все по-често командван от жени в брони с тънки презрамки? Как се пробива в музикалния бранш? Хлъзгав ли е модният подиум? Какво всъщност означава да си кучка? И всички кучки ли хапят...

Авторът Марио Трифонов разкрива: „Да си най-добрата в играта, значи да нарушаваш правилата. Българката знае как. И съм категоричен, че за да бъде обичана една жена, тя трябва да бъде разбирана. В света на бизнеса, отговорните позиции и желанието за слава на всяка цена е много забавно. Маските падат от една дума, гримът се разтича от една емоция, а приятелствата са редки като четирилистните детелини. Играта започва в първия ден на пролетта.“

Управителят на Издателска къща „Кръгозор“ Стефка Ангелова разказа за този пръв опит към българката да й бъде предложен поглед върху женския свят, емоции и мечти от мъжка гледна точка: „Какво искат жените, е пълна енигма за силния пол. Марио написа роман, в който всяка от нас ще познае себе си. Дойде време да спрете да се оправдавате, че не ни разбирате, мили мъже. Най-добрата в играта ще ви научи.“

Блясък, ирония и дързост, нарисувани върху плоскостта на българската действителност с щрихи от чувства, фини задкулисни игри и клюки в книгата, върху чиято първа страница е написано: „Всяка прилика с действителни лица и събития не може да е случайна, тъй като е невъзможна!“ А дали наистина е така?

За автора:
Марио Трифонов е филолог по образование, журналист по професия и г(р)афоман по душа.
Обича шаха, не обича калинките.
Роден в София през миналия век под знака на Скорпиона. Отраснал в зрелия социализъм и поради тази причина е убеден, че е все(странно) развита личност. Работил е в телевизиите „Триада“, „Евроком“ и „7 дни“, в радиата „Атлантик“ и „NET“. Бил е главен редактор на дамските списания „Beauty“, „За жената“, „На живо“. В момента е главен редактор на мъжкото списание „Mr. BiG“. За тази книга се е вдъхновил от героите и антигероите на нашето време. Вярва в това, че всеки човек трябва да има вяра, бронирана здраво в гърдите, която обаче не е нужно да бъде изпробвана с бронебойни патрони. Мечтае си тази книга да се хареса и да му се наложи да напише продължението й.
Според него (за разлика от Оскар Уайлд):
Мисли (както и Мел Гибсън от едноименния филм): че може да каже „какво искат жените“!
Затова той реши: да напише книга, в която да покаже доколко наистина ги познава. А дали начинанието е успяло? Това ще кажат читател(к)ите.

„Най-добрата в играта“ е първият роман на Марио Трифонов.

На книжния пазар от 21 март 2011 г.
Корична цена: 10 лева

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време