Свободно време

Оя по изгрев слънце - разходка из Санторини

Фоторазказ: Мая Чавдарова

05.11.2012г. / 09 24ч.
Вергиния Генова
Оя по изгрев слънце

Оя по изгрев слънце

Оя е град, по думите на туристите, и селце по описанието на местните жители, кацнало на една скала на остров Санторини. За него ще намерите написано много, но ви уверявам, че докато не го видите с очите си, все едно не знаете нищо за него. Вълшебството в опознаването на това селце и целия остров се крие в това, че трябва първо да го почувствате със сетивата си, които, уверявам ви, ще са ви недостатъчни за да обхванете всеки един детайл и след това можете да кажете – да, знам нещо за него.

Да се срещнеш за първи път с изгрева на Оя е едно невероятно изживяване, до което аз успях да се докосна за първи път тази есен. Когато сутринта отворих малкото прозорче на къщичката, сраснала се със скалата, видях много слънчева светлина, която по един много нежен и ефирен начин се смесваше с леката мъгла, която пълзеше към острова от към вулкана.

Изгрева на слънцето е времето, в което улиците на Оя са все още пусти и много приятни за скитане. Няма ги тълпите туристи, които през деня се изсипват с автобуси от съседните селца на острова, бърборят на различни езици (най-често японски) и така запушват малките улички, че човек има усещането, че не може да се движи. Рано, по изгрев, из Оя се разхождат само ранобудните кучета и работещите на острова, които разминавайки се се поздравяват и продължават на някъде. И понеже понякога думите са излишни, вижте няколко снимки от Мая Чавдарова.

.

Коментирай