Свободно време

Милица Гладнишка: Дайте ми още два месеца и ще ви побъркам от смях

Интервю за Az-jenata.bg с актрисата и певица Милица Гладнишка

01.02.2013г. / 14 49ч.
Ивет Лолова
Снимка: София Вълкова

Снимка: София Вълкова

Милица Гладнишка, актриса и джаз певица, спечели голяма популярност и симпатиите на зрителите с участието си в телевизионния сериал „Етажна собственост“, в който играе ролята на Мими – властната жена на домоуправителя Величко. В това интервю, специално за Az-jenata.bg Милица разказва за смеха, джаза, работохолизма и романтиката.

Как бихте се представили за нашите читателки? Какво не сте казвали за себе си още в никое интервю?

На всички ваши читателки изпращам хиляди целувки. Аз съм едно момиче, което обича живота, музиката, смеха и иска хората да са щастливи. Работохоличка, но и романтичка, и завеяна мечтателка. Това съм аз, Милица Гладнишка. ;-) Обичам природата и вярвам, че най-важното нещо за един истински човек е да уважава живота във всичките му форми и да върти в себе си яркото кълбо на щастието, което зарежда не само него, но и околните. ;-))

Бяхте обявена през 2012 за Жена на годината, в раздел Тв актриси. Какво означава за вас това признание?

Това, че станах жена на годината беше голям успех за мен. Не го очаквах, защото всички знаем, че хората ме познават отскоро. Изумих се от реакцията и подкрепата на хиляди хора, които са гласували за мен. Ужасно много благодаря на списание „Грация“, за номинацията и за това, че превърнаха вечерта на награждаването в приказен бал, а мен – в принцеса. Разбрах, че хората харесват работата ми и съм им симпатична по характер. Много съм щастлива! ;-))

Спират ли ви често хора, които ви бъркат с екранната ви героиня от сериала „Етажна собственост“? Имате ли комични случки с фенове?

О, постоянно ме спират, подвикват ми „Ей, Мими, къде е Величко?“, искат ми автографи. Хората са много мили. Аз съм народен човек и обожавам да си говоря с тях. На концертите си, ако не закача някого, ако не установя контакт с публиката, просто не се чувствам жива. Енергията, която ми дават хората, ме зарежда с дни и ме кара да летя. Обичам ги!

Обикновено, когато ме видят на живо, всички казват, че на екрана изглеждам по-едра, да не кажа по-дебела и по-възрастна, а в живота съм едно красиво момиче.... хихихихи. И тогава започват поканите за кафе и кино и т. н. Приятелка съм с мои почитатели във Фейсбук, от магазините, където пазарувам и за мен тези хора са като семейство. ;-)

Квартет "Дивото зове". Снимка: София Вълкова

Властна жена ли сте като героинята си в сериала или сте коренно различна?

Не съм властна жена, но си отстоявам правата и не обичам демагозите. С Мими нямаме нищо общо, освен любовта към хляба. Обожавам тази героиня, защото е много цветна, шантава, луда, простачка, диктаторка и какво ли още не – все неща, които с изключение на лудостта, не си позволявам в живота. Голям смях пада на снимачната площадка. ;-))

Освен с актьорската си работа, вие сте популярна и като джаз певица. Какво ви дава музиката? И слуша ли българинът джаз?

;-)) Музиката ми дава крилеееееееееееее. Джазът в момента е на върха в България. клубовете са пълни, хората се веселят, танцуват, дори идват облечени в характерния стил на суинга или 20-те години на XX век. Това е една епоха на възраждане след войните, когато всички решават, че трябва да се радват на живота, да бъдат пъстри и луди. С квартета „Дивото зове“ – Васил Спасов – пиано, Борис Таслев – контрабас и Атанас Попов – барабани, ние вдигаме публиката на крака, разсмиваме и най-тъжните!!! Това е целта ми – хората да са щастливи и усмихнати, да общуват и да лудеят. Музиката е дълбоко втъкана в мен по рождение. Майка ми е тромпетистка, сестра ми е виолистка, аз от малка свиря на пиано.

Къде можем да ви гледаме или пък чуем, освен в участието ви в сериала?

Заповядайте да ни чуете на 9-ти февруари в Студио 5 в НДК от 22.30 ч. ;- Най-често пея там с квартета „Дивото зове“ или със секстета на Михаил Йосифов, с които в момента записвам няколко парчета, които ще включат в новия си албум. В момента работим и по нашето комедийно шоу с мои любими колеги. Дайте ни два месеца и ще ви побъркаме от смях. ;-) Наскоро спечелих и кастинг в музикалния театър за ролята на мама Мортън в мюзикъла „Чикаго“. Така, че от края на април може да ме гледате и в музикалния театър. Имам и нови телевизионни проекти. Няма да се отървете лесно от мен. ;-)

А какво ви привлече в Серго Кръстевски, който прави сценичните ви костюми?

На концертните си изпълнения аз винаги съм много различна, предизвикателна, дори вълшебна и това дължа изцяло на Серго Кръстевски – моят личен дизайнер, който ме облича в мечтаните рокли. Серго е един изключителен човек, с невероятен талант и приказни идеи. Неговите рокли са просто фантазии от платове, найлон, хартия, дори рентгенови снимки. Аз с гордост нося всяка една рокля, направена от Серго и така, на сцената се превръщам в едно истинско произведение на изкуството. Държа да отбележа, че фотографиите са на София Вълкова, която е невероятен творец и всяка нейна снимка ме показва в различна светлина.

За какво мечтаете?

Мечтая за повече почивка за всички хора и повече съвест у всеки от нас. Тогава всичко ще бъде прекрасно! Мечтая си да обиколя света, но нали знаете, само с мечтаене не става, трябва и да се действа. ;-)

Вашите любими цвят, вкус, място?

Обичам всички цветове, много обичам ягоди и малини, и най-вече обожавам гората. За мен тя е едно приказно място, пълно с магия и живот. Всички трябва много да пазим природата, за да опазим и себе си. ;-)

Вашето пожелание към читателките на Az-jenata.bg?

На читателките на списание „Аз жената“ пожелавам много щастие, любов и страхотна година, пълна с хубави изненади и много успехи. ;-)

Коментирай