Свободно време

Как правилно да си слагаме парфюм?

„Жена, която не ползва парфюм, няма бъдеще.“ – Коко Шанел

13.04.2013г. / 11 10ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Представете си от какво значение е за една дама ароматът, който носи със себе си, щом Коко Шанел е заявила, че тези, които не си слагат парфюм са лишени от това, на което най-много се надяваме – бъдеще. Избирането на идеалния аромат е само част от процедурата. Как да си сложим парфюм?

Пръснете във въздуха

Свързани статии

Не е редно да се прекалява с парфюма, затова избягвайте да го пръскате директно на себе си, а пръснете два или три пъти и влезте в облака.

Нанесете овлажняващ крем

Замисляли ли сте се защо някои жени ухаят приятно до края на вечерта, а вашият аромат се губи след първия час? Не, не зависи единствено от качеството на парфюма. Това, което трябва да направите, е да намажете с крем китките си и да пръснете там малко парфюм. Кремът от своя страна, разбира се, трябва да е без мирис, за да не се смесва с този на парфюма.

Вземете си душ

За да издържи дълго време ароматът на парфюма, тялото трябва да е чисто и да няма други миризми по него. Обикновено сме склонни да пръснем парфюм дори да не сме си взели душ, но това е грешка, която ще ни струва единствено повече количество парфюм, ако толкова държим да го усещаме.

Правилни ситуации за парфюм

Изключително важно и свързано с правилата на етикета е мястото, на което отиваме. Не става въпрос за избиране на различни аромати според ситуацията, а за решението „със или без парфюм“. Старайте се да не прекалявате, когато сте в болница, на театър или кино и например на погребение. Старайте се да се съобразявате максимално с условията, защото колкото и изискано може да е носенето на един парфюм, толкова изискано може и да е неносенето му.

Коментирай