Свободно време

Поредният заплетен случай на детектив Анастасия Каменская

„Живот след живота“ – Александра Маринина

09.07.2013г. / 12 25ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

За авторката:

Александра Маринина е най-четената съвременна руска авторка в света и една от най-успешните писателки в 22-годишната история на „Хермес“ . Тя е била в страната ни два пъти.

Първото й посещение в България беше през 2001 година, а второто през 2011, когато Маринина беше специален гост на 20-годишния юбилей на ИК „Хермес“.

Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. До този момент списъкът с творбите й е внушителен, внушителен е и броят на почитателите й в цял свят. Маринина е автор на над 40 книги, преведени на 26 езика. Средно тя пише по две книги годишно. Романите на Маринина са продадени в над 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. Книгите й се превеждат в държави като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и много други.

Според Книжната палата на Русия, само за 2008 година издателите на Маринина в Русия са продали 1 милион и 111 хиляди екземпляра от романите й. С тези тиражи тя изпреварва в класацията дори Джоан Роулинг, авторката на „Хари Потър“. Самата Маринина смята, че международният й успех се дължи на факта, че в книгите й се разглеждат общочовешки теми, а сюжетите са много актуални във време на сериозен проблем с престъпността не само в Русия, но и в целия свят.

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Авторката принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи.

Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Първия си роман написва в началото на 1993 г. По думите й писането под псевдонима Александра Маринина й е спестило много неприятности по време на работата й в Министерството на вътрешните работи, където едва ли биха одобрили литературната й дейност.

След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера.

Книгите й, чиято главна героиня е Анастасия Каменская, се радват на голям читателски интерес. Сред тях са „Неволна убийца“, „Откраднатият сън“, „Смърт заради смъртта“, „Реквием“, „Седмата жертва“, „Когато боговете се смеят“, „Незаключената врата“, „Няма връщане назад“ и др. По тези книги са заснети сезоните на телевизионния сериал „Каменская“.

За книгатаЖивот след живота“:

Счупено огледалце върху гърдите на жертвата, откъсната от ухото обица – това прилича на визитната картичка на убиец. Кой е удушил две възрастни жени в провинциалния град Томилин – маниак, обсебен от злокобните легенди, които витаят около имението на Вяземски, или е намесен умел имитатор? Всички версии на разследващите стигат до задънена улица. Единствената връзка между двете жертви е членството им в местния луксозен клуб за пенсионери в имението.

Собственикът на клуба решава да наеме частен детектив да разреши случая. Така Анастасия Каменская се озовава в Томилин. След пенсионирането си тя вече работи в детективска агенция и това е първият й случай на новото поприще. Представяйки се за социален психолог, тя разговаря с обитателите на имението и систематизира фактите. Инстинктът й подсказва, че случаят е далеч по-заплетен, отколкото изглежда на пръв поглед. Когато тайните излязат наяве, истината за убийствата ще шокира жителите на градчето.

На книжния пазар от 28 юни 2013 г.
Обем: 400 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1229-2
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай