Свободно време

Първият български чиклит роман за бременни

„Парола „9 месеца“ – Цвети Георгиева

10.07.2013г. / 12 26ч.
Аз жената
Първият български чиклит роман за бременни

„Добър дееен, слънчице! Ти си само две чертички, но мама вече толкова много те обича!“

Пфу! Какво да правя – бременна съм!!!“

Така започва всичко! Винаги! И при всички!

Парола „9 месеца“ е забавен, очарователен в своята непретенциозност роман, в който са описани радостите, очакванията и тревогите на една блондинка през най-вълнуващото време за всяка жена – това, в което очаква дете.

Написан с неподправен хумор и закачливост, „Парола „9 месеца“ предлага да погледнем на бременността от смешната и забавна страна. Помага ни да разберем, че в тази така важна част от нашия живот е нормално да се случват „ненормални“ неща.

Въпреки че го определяме като първия български роман за бременни, „Парола „9 месеца“ ще се хареса на всички почитателки на чиклит жанра.

За авторката:

Цвети Георгиева е родена на 12 февруари, рано сутринта, в събота. Навън се вихрели снежни преспи, но бъдещата авторка на „Парола „9 месеца“ нямала много време да се колебае дали да излезе от дома си. Трябвало да се ражда и като заклета фаталистка била решена да го направи преди да се случи 13-тият ден от месеца. Появила се бързо и без много шум, защото знаела, че след време ще вдига достатъчно врява като водеща в една от най-влиятелните радио вериги! Освен това се изявява и на страниците на хартиен вестник.

През 2007 г. Цвети е приета в Международната асоциация на блондинките, а година по- късно е отличена с награда „Диамантена пеперуда“ за най- добре говореща блондинка.

През 2009 г. става „любим водещ на слушателите“ в независимо интернет допитване.

Същата година се впуска в авантюрата на майчинството, за да разбере, че веднъж станеш ли майка, душата ти започва да живее извън теб.

Дебютната книга на Цвети Георгиева беше представена на стилно светско парти в София на 4 юли 2013 г. Популярни майки, гости на събитието, – Олга Ускова, председател на Международната асоциация на блондинките; актрисите Ирина Първанова – Раши и Жени Александрова – Лечева; Ива Екимова, Деси Банова и др., споделиха забавни случки от своята бременност.

Въпреки че поводът за събитието бе книга, свързана с майчинството, специално внимание беше отредено и на татковците. Цвети Георгиева и издателите от „Инициали“ връчиха отличия на известни български мъже в следните категории:
Баща в категорията Супертатко на актьора и баща на три деца Иван Матев;
Баща в категорията Най-зловещ екранен (за ролята му в „Революция Z") И Най-добър реален баща на актьора Китодар Тодоров;
Баща в категорията Най-добър лечител за душата на жената, за екранния гинеколог, актьора Стефан Къшев;
Баща в категорията Баща по ноти на музиканта Иван Лечев;
Баща в категорията Най-работещ и грижовен татко на Спас Шурулинков.

На книжния пазар от 4 юли 2013 г.
Формат: 12x16,5 см, мека подвързия
Обем: 136 стр.
Издателство: „Инициали“
Корична цена: 10 лв.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време