Свободно време

Едни от най-вълнуващите фестивали по света

Фестивалът на фенерите в Тайван

02.09.2013г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Октоберфест в Германия Снимка: Reuters

Октоберфест в Германия Снимка: Reuters

Всяко кътче на земята, до което се докосвате има своята магия - различна култура и традиции, и не последно място фестивали. Фестове, на които се пие много бира или се търкалят пити със сирена.

Празници, в които всички се разхождат по улиците в красиви карнавални костюми или се замерват с портокали. Все събития, които всеки би искал да види отблизо.

Ето кои са някои от най-интересните и странни фестивали по света.

Свързани статии

Октоберфест в Германия. Всяка година този фестивал привлича хиляди посетители в южната част на Германия. Този празник, на който се пие много бира, поставя началотот си през 1810 година.

 

Денят на мъртвите се отбелязва в Мексико. На 1-ви и 2-ри ноември семействата се събират и украсяват гробовете на починалите си роднини.

Ла Томатина, Испания, Буньол. Само преди дни улиците бяха затрупани от домати. Традиция, която е поставила началото си през 1945 година.

Фестивала на фенерите в Тайван през февруари. Невероятна вечерна гледка, като магия. Всеки посетил празника, изписва на фенера си своите най-съкровени желания и го пуска в небето, за да сбъднат.

През ноември в Тайланд може да станете свидетели на фестивал, които прави огромни маси, отрупани с плодове за маймунксия празник. Този фестивал определено привлича туристи.

Никога не е късно да посетите някой от тези фестивали, на които да се забавлявате. 

Снимки: Reuters

Коментирай