Свободно време

Жесток убиец броди из мегаполиса – полицията безсилна

„Време за умиране“ – Джеймс Патерсън, Майкъл Ледуидж

14.11.2013г. / 08 44ч.
Аз жената
Жесток убиец броди из мегаполиса – полицията безсилна

Джеймс Патерсън е най-популярният автор в Съединените щати и най-продаваният в световен мащаб! През последните години той е имал повече бестселъри №1, отколкото Джон Гришам, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно!

През 2013 година Джеймс Патерсън се включи в редица благотворителни кампании, целящи стимулиране на интереса към книгата.

Заедно с баскетболната звезда Дуейн Уейд посетиха много училища, подариха книги на учениците и им напомниха колко важно е четенето за доброто им бъдеще.

Една от последните инициативи, в които участва Патерсън, мина под патронажа на херцогинята на Корнуол. Целта на събитието бе да накара бащите да четат на децата си. Според автора, родителите трябва да насърчават децата си да четат, а не да очакват единствено училището да възпита у тях любов към книгата.

Тази година бестселъровият писател дари 200 000 книги с твърди корици на въоръжените сили на САЩ. Дарението включва копия на много от популярните издания, сред които и новата книга – „Време за умиране“.

Патерсън се надява, че този негов жест ще бъде свидетелство за това, че все пак се ценят и признават жертвите, които жените и мъжете от въоръжените сили правят всеки ден. През последните години авторът е изпратил хиляди книги в Ирак и Афганистан, както и във военните болници по цял свят.

Заедно с други популярни личности, Патерсън участва и в кампания срещу рака на белите дробове и левкемията. Средствата, които се набират, служат за финансиране на иновативни изследвания за лечение и повишаване на осведомеността на хората за заболяванията.

Още за автора

Своето достойно място в полето на литературата Патерсън заема още с първия си роман – „Номерът на Томас Бериман“, излязъл в края на 70-те години. За него авторът получава награда „Едгар“ за най-добър дебютен роман. Тогава той е 27-годишен.

След този успешен старт писателската му кариера започва да се развива стремително, а почитателите му не крият възторга си от всеки следващ негов романов хит. Днес Джеймс Патерсън е най-продаваният автор в световен мащаб.

Ето и фактите:

Джеймс Патерсън е автор на 107 книги, продадени в над 275 милиона копия по цял свят.

С 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на Ню Йорк Таймс, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация, Джеймс Патерсън влезе в рекордите на Гинес. Наградата му бе връчена на 30 май 2009 г. по време на Изложението на книгата в Ню Йорк.

От 2006 г. насам всеки седемнайсети продаден роман с твърда подвързия е бил написан от Патерсън.

Джеймс Патерсън е писателят, чиито книги са най-често вземани от библиотеките в САЩ и Великобритания.

Статистиката сочи, че при електронните книги създателят на Алекс Крос отново заема челната позиция по приходи.

Според класацията на авторитетното списание Форбс за 2010 г. Джеймс Патерсън е най-високоплатеният автор в света.

С приходи от 70 милиона долара, авторът печели повече от Стефани Майър, Джон Гришам, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно.

През 2012 година Патерсън отново оглави класацията на Форбс за най-печеливши автори. Заема първото място с 94 милиона долара, като 34 от тях е спечелил само в периода 2010-2012 г. На второ място е Стивън Кинг със скромните 39 милиона. Информацията беше публикувана в сайта на BBC News на 10 август 2012 г.

През ноември 2012 година беше българската премиера на филма „Детектив Алекс Крос“ по романа „Крос“ на Джеймс Патерсън. След „Завръщането на Паяка“ и „Целуни момичетата“ това е поредният филмиран бестселър на най-продавания автор в световен мащаб – Джеймс Патерсън.

Сега ИК „Хермес“ предлага на всички почитатели на Патерсън новата му книга – „Време за умиране“.

За книгата:

Десетки са ранени при бомбени взривове в Ню Йорк. Жесток убиец броди из града и всява ужас сред жителите на мегаполиса. Ню Йорк е обзет от хаос и масова паника. Полицията и ФБР се чувстват безсилни да се справят с кризисната ситуация. Те установяват, че убийствата и експлозиите са част от добре обмислен план на зъл гений. За залавянето на злодея обаче разследващите разполагат само с няколко съобщения, адресирани до Майкъл Бенет.

При създалата се ситуация детектив Бенет трябва да прекъсне семейната ваканция край морския бряг. Той се връща в Ню Йорк, за да се включи в специалната група за работа по случая. Поредното жестоко убийство ще доведе до смайващо разкритие за апокалиптичните намерения на психопата. Положението никога не е било толкова критично и само Бенет може да предотврати надвисналата катастрофа.

На книжния пазар от 1 октомври 2013 г.
Обем: 304 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1243-8
Корична цена: 12,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай