Свободно време

Стрес и фобии – как да си помогнем?

„Изцеление с ТЕС. Да победим стреса чрез метода на потупването“ – Ник Ортнър

23.12.2013г. / 10 35ч.
Аз жената
Стрес и фобии – как да си помогнем?

За автора:

Никълас Ортнър е изпълнителен директор в компания, чиято мисия е насочена към популяризиране метода на потупване и техниката за емоционална свобода (ТЕС). ТЕС е водеща енергийна терапия, която се използва ефективно за намаляване на въздействието на физически и емоционални проблеми, страхове и фобии, тревожност, лоши навици, болки в гърба, безсъние и др. Само по себе си, потупването оказва благотворно въздействие върху човек, съчетавайки древната китайска акупресура и съвременната психология.

Целта на Ник Ортнър е да разкрие пред хората нови възможности, които да допринесат за тяхното здравословно и финансово състояние. Авторът успява да популяризира методите си чрез книги, филми, CD-та, онлайн събития по темата.

Бестселърът „Изцеление с ТЕС. Да победим стреса чрез метода на потупването“ е предшестван от успешен документален филм, посветен на същата тема. Продукцията проследява историите на 10 души, лично изпробвали метода на потупването. Сред тях се нареждат хора с 30-годишни хронични болки в гърба, фибромиалгия, безсъние и тежка депресия.

Ник Ортнър създава и първите по рода си онлайн програми за самостоятелно обучение. Те помагат на хората да възприемат възможно най-бързо и ефективно начините за прилагане на метода на потупването.

През 2013 г. Ортнър създава фондация „Изцеление с ТЕС“, която до момента е събрала над 100 000 щатски долара за благотворителна дейност. Средствата са подпомогнали гражданското общество след трагедията вследствие стрелбата в началното училище „Санди Хук“ в градчето Нютаун. В момента Ник Ортнър работи по следващата си книга.

За книгата:

Животът на милиони хора е изпълнен с трудности от най-различно естество. Те са подложени на физически и емоционален стрес, страдат от здравословни проблеми и ниско самочувствие. Потискайки болката и безпокойството в името на спокойния си сън, те прибягват към различни медикаменти. Но лекарствата невинаги са най-доброто решение.

Книгата „Изцеление с ТЕС. Да победим стреса чрез метода на потупването“ на Ник Ортнър е насочена към хора, които искат да подобрят качеството си на живот и да намерят най-добрия, безопасен и ефективен начин за постигане на спокойствие, щастие и удовлетворение. Факт е, че ТЕС помага на все повече хора да открият себе си и да се радват на множество успехи както в личен, така и в професионален план.

И в нашата страна интересът към ТЕС е огромен. Техниката за емоционална свобода се обсъжда разгорещено в редица телевизионни предавания и форуми.

Книгата е написана интересно и достъпно. Разказани са действителни случаи с хора, докоснали се до изцелението. Дадено е много стройно и логично описание на стъпките, които трябва да следваме, за да подобрим състоянието си. Застъпени са проблеми като: справяне със стреса, лекуване на страхове и фобии, преодоляване на травми от миналото, освобождаване от хроничните болки, борбата с наднорменото тегло или тютюнопушенето. ТЕС помага на хората в изграждането на добри и топли взаимоотношения, в печеленето на пари и сбъдването на най-съкровените им мечти. Техниката за емоционална свобода (ТЕС) разкрива по лесен и достъпен начин методите за самоусъвършенстване.

Какво представлява ТЕС?

ТЕС е създадена от американеца Гари Крейг – инженер от университета Станфорд, Калифорния. Методът е направление в енергийната психология. Основната концепция, на която се базира, е, че „причината за всички негативни емоции са прекъсвания в енергийната система на човешкото тяло“. Тази техника се състои в потупването на различни енергийни точки от човешкото тяло, които следват меридианите, познати на науката още от древността. По тях протича енергията – ки. Чрез този метод се осъществява промяна на енергийните токове в тялото. Той се базира на традиционни практики, познати в източната медицина отпреди 5000 години.

ТЕС е ефективна за отслабване, подобряване на мотивацията, лекуване на емоционални травми, стрес, тревожност, страх, депресия, пристрастяване към алкохол, цигари и наркотици.

Чрез ТЕС могат да се изчистват негативните емоционални и енергийни модели, които се съдържат в нашите спомени. Тази техника изисква определено вглеждане в себе си и честно отношение към съществуващите проблеми. От нас се изисква да се съсредоточим върху отрицателните емоции, страха, безпокойството, лошата памет, неразрешените проблеми. След като се концентрираме върху приемането и разрешаването на това, което ни притеснява, потупваме 5-7 пъти всяка от 12-те ключови точки, за да възстановим балансираното състояние на енергията в организма. През това време се изговаря на глас проблемът, който човек има, и се казват ключовите „вълшебни“ думички: „Въпреки че имам този проблем, аз напълно и безрезервно приемам себе си“. Потупването върху определените точки дава сигнал на организма ни, че сме в безопасност, и по този начин се разкъсва условната връзка на потискане, кодирана да съответства на болката и травмиращия спомен.

Идеята е много близка до китайската народна медицина, в която са познати 100 различни енергийни точки от човешкото тяло. Но прилагането на потупването е значително по-просто и по-безболезнено от акупунктурата. ТЕС може да се научи от всеки и да се приложи навсякъде, когато пожелаем. Това е безплатен метод и има мигновен резултат.

През последните години са проведени голям брой изследвания, които безспорно доказват, че прилагането на ТЕС значително подобрява емоционалното и физическото състояние на милиони хора, на които не са помогнали нито медикаменти, нито психотерапия. Многократно е изпитано, че системата работи – дори при хора, които не вярват в такива подходи.

Независимо дали болката е физическа или емоционална, дали е отскоро или от години, потупването може да помогне на тези, които знаят как да използват силата му.

Отзиви:

„Смятам, че ученията на Ник Ортнър са практични, лесно приложими и направо чудодейни. Чрез своя метод на потупването той определено ме научи като по чудо да се освобождавам от най-различни проблеми. Ще се влюбите в тази книга – аз определено го направих.“
Луиз Хей, автор на „Излекувай живота си“

„Оставете настрана скептицизма – това наистина действа. Работил съм с Ник и с помощта на потупването постигнах страхотни резултати в личния си живот.“
Д-р Уейн Дайър, автор на „Вашите слаби места“

„Сърдечно ви препоръчвам „Изцеление с ТЕС“! Прочетете книгата и оставете потупването да ви поведе към един по-здрав и щастлив живот.“
Д-р Кристиан Нортръп, автор на „Женските тела, женската мъдрост“

„Супер! Изцеление чрез метода на потупването разкрива как да се справим както с емоционалните, така и с физическите проблеми в живота си. Ник Ортнър е създал един гениален метод. Прочетете книгата и се избавете от проблемите завинаги!“
Д-р Джо Витале, автор на „Факторът привличане“

„Ник Ортнър е специалист по ТЕС, който ни предлага практичен и лесен за усвояване процес, чрез който лесно можете да се избавите от негативните емоции, физическата болка, тревожността и много други симптоми. Чудесен начин да препрограмирате ума си за един удивителен живот.“
Ариел Форд, автор на „Тайната на сродните души“

На книжния пазар от 22 ноември 2013 г.
Обем: 304 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1272-8
Корична цена: 12,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай