Свободно време

Кой е вашият рожден камък?

Той ще ви донесе много късмет

28.01.2014г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

От векове наред се вярва, че на всеки месец отговаря определен камък, камък който се нарича рожден. Древните народи вярвали, че носенето на рождения камък носи късмет и здраве, предпазва от злото и прави човек по-добър. Днес тези вярвания не са се променили особено. Ето защо е хубаво да знаете кой е вашият рожден камък, да го направите част от живота си, за да ви донесе положителна енергия.

Януари – гранат

Ако сте родени през първия месец на годината, вашият рожден камък е гранат. Казват, че тези, които изберат да носят този камък и са родени през януари, ще бъдат защитени от кошмари и камъкът ще им помогне да намерят истинската любов.

Февруари – аметист

Тези които носят аметист като бижу, ще имат красива коса и кожа. Ако се чувствате неспокойни, аметистът ще ви помогне да намерите баланса. Помага за облекчаване на болките от мигрена.

Март – аквамарин

Смята се, че този син камък също притежава невероятна сила. Ако сънят ви е неспокоен или сънувате често кошмари, поставете под възглавницата си аквамарин. Той ще ви помогне да имате хубав сън без кошмари.

Април – диамант

Древните гърци са наричали диамантите сълзи на боговете. Този, който носи диамант, ще бъде издръжлив, устойчив и ще се радва на истинска любов.

Май – изумруд (смарагд)

Почти всеки се интересува от това какво бъдеще го очаква. Понякога интуицията е тази, която подсказва за приближаващи събития. Ако искате да имате силна интуиция и да предусещате бъдещето, носете изумруд. Зеленият камък помага за укрепване на паметта и сърцето.

Юни – перли

Перлите носят щастие и любов. Ето защо традицията повелява всяка булка да носи перли, за да има щастлив семеен живот. Перлите държат негативната енергия далеч от техния притежател и помагат на вярата, любовта и мъдростта.

Юли – рубин

Той е вторият най-мощен камък след диаманта. Този камък излъчва силна положителна енергия по време на пълнолуние. Според древните поверия рубинът е камъкът на живота и пази притежателя му от всякакво зло. Рубинът е бил един от любимите скъпоценни камъни на Клеопатра. Помага за отделянето на токсините и стимулира работата на надбъбречните жлези.

Коментирай