Свободно време

Райън Лесли плени за пореден път българската публика

Невероятният спектакъл бе част от снимките на филма „От София с любов“

15.02.2014г. / 15 23ч.
Михаела Лазарова
Райън Лесли. Снимка: facebook

Райън Лесли. Снимка: facebook

На 14 февруари, на празника на влюбените, София за пореден път посрещна американския Hip-Hop и R’n’B изпълнител Райън Лесли.

Концертът бе от 20:00 в Софийската балет и опера като билетите, които бяха пуснати в продажба за концерта му бяха лимитирани. Вечерта започна с невероятното изпълнение на хорa „Космически гласове от България“, което направи концерта съчетание между автентичен български фолклор и R’n’B музика.

Противно на всички звезди, които досега са имали концерт у нас, Лесли не накара нито минута българската публика да чака. Тя отново доказа, че е най-пламенната. Райън Лесли познат още като Черният Моцарт, за пореден път доказа на сцената, че красотата на музиката и талантът са безгранични.

Изпълнител, продуцент и композитор, той е определян като музикален гений. Има няколко студийни албума и е работил с едни от най-големите имена като Kanye West и Jay Z, Cassie. Невероятните изпълнения бяха пълна импровизация, но във всички тях, той пя за любовта, което направи концерта още по-интимен.

Всяка негова песен и емоция на публиката бяха заснети за филма, който Лесли подготвя „От София с любов“. Вечерта завърши така, както и започна, с изпълнението на „Космически гласове от България“ под диригентството на Ваня Монева.

Свързани статии

Самият Лесли сподели, че е пленен от българските гласове и че за него това е най-красивата музика, която някога е чувал. Пред почитатели уважили концерта му, той обеща, че отново ще се върне в България.

София не е случайно избрана локация за концерта на Лесли. Със заснемането на филма „От София с любов“ изпълнителят изразява своята подкрепа като посланик на София за кандидат за Европейска столица на културата 2019 година. Невероятният спектакъл се осъществи благодарение на „Symphonics“.

Коментирай