Свободно време

12 неща, които трябва да направиш, преди да навършиш 30

„Списък с желания“ – Джейн Костело

05.03.2014г. / 17 40ч.
Аз жената
12 неща, които трябва да направиш, преди да навършиш 30

За книгата:

Ема Райс живее под наем в Ливърпул и работи като сценарист на анимационни филмчета. Тя харесва работата си въпреки налудничавите идеи на шефа си и факта, че компанията се намира на ръба на оцеляването.

Ема се разделя с привлекателния и грижовен Роб, мъжа мечта на всяка жена, защото не изпитва чувства към него. Само шест месеца преди да навърши тридесет, тя открива списък с желания, за чието съществуване е забравила. Съставен преди петнайсет години от Ема и приятелките й, списъкът включва дванадесет неща, които трябва да направиш, преди да навършиш тридесет.

Ема осъзнава, че някога е мечтала да види Северното сияние, да спи под звездите, да се научи да свири на китара, да скочи с парашут, да работи като интериорен дизайнер и да срещне мъжа, за когото ще се омъжи. И че половин година преди големия ден не е изпълнила нито едно от желанията си.

Ема решава да сложи край на посредственото си съществуване. Чаровният й съсед Мат, който работи като фотограф и пътува до най-отдалечените кътчета на света, й помага да сбъдне желанията си.

С наближаването на рождения си ден обаче Ема разбира, че с времето хората и мечтите се променят...

За авторката:

Джейн Костело е една от най-добрите британски авторки на дамски романи. Петте й издадени до момента книги се радват на голям читателски интерес. Сега хилядите й фенове могат да се насладят и на шестия й роман – „Списък с желания“.

Английската писателка има много литературни постижения зад гърба си. Тя е най-младата жена, заемала длъжността главен редактор на голям всекидневник във Великобритания. Още първият й роман „Шаферки“ влиза шеметно в бестселъровите класации и е номиниран за много награди. Вторият роман на Джейн Костело бележи още по-високи продажби и интересът към книгите й расте. През 2010 г. „Почти женени“ печели престижния приз „Най-добра романтична комедия“ на Асоциацията на романтичните писателки. Следващите й два романа – „Нежененият ми приятел“ и „Бягащото момиче“ – продължават да държат челните позиции за най-продаваните книги във Великобритания. А през 2013 г. книгата й „Необвързани момичета“ отново е номинирана за авторитетната награда за романтична комедия на годината.

Забавният и свеж стил, както и темите за човешките взаимоотношения, представени в преплетен интригуващ сюжет, печелят на Джейн Костело международно признание. Книгите й са преведени на 16 езика. А след посещението си у нас, авторката е очарована от българските си фенове до такава степен, че включва второстепенен български персонаж в „Списък с желания“ – футболиста Влади Симеонов, нападател във ФК Ливърпул.

На книжния пазар от 28 февруари 2014 г.
Обем: 384 стр.
ISBN 978-954-26-1299-5
Издателство: „Хермес“
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай