Свободно време

Спектакълът „Мистерията Еньовден“ плени публиката

Посланието на „Мистерията Еньовден“ е да преоткрием, запазим и продължим българските традиции

11.04.2014г. / 13 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Moko Solution

Снимка: Moko Solution

В три поредни априлски вечери на 2014 г. българската публика се докосна за пореден път до изключителния спектакъл на трупата на Нешка Робева и приятели „Мистерията Еньовден“. Грандиозният спектакъл се проведе на 8, 9 и 10 април в зала номер 1 на НДК от 20:00 часа.

Всяко едно представление бе с продължителност 90 минути, по време на които публиката бе запленена от музиката и танците представени от талантливите певци, танцьори и музиканти. Спектакълът започна с монолог на един от най- любимите български актьори Васил Михайлов и продължи с невероятния глас на Звезди от група „Ахат“ и песента „Дървото“.

Мотори, рокери, рок музика и рап изпълнения допълниха взривяващото начало на спектакъла. Спектакълът „Мистерията Еньовден“ е една история. История за празника на билките, който се празнува не само у нас, но и в други балкански и европейски държави. Историята среща легендите за митичните същества на гората, за змейове и самодиви, за вечния сблъсък между доброто и злите сили, за традициите, които сме запазили и до днес.

На сцената зрителите имаха възможност да се насладят на уникална хореография, визуални ефекти, костюми и музика, която се изпълняваше на живо от повече от 25 музиканти и певци. Музикалният съпровод бе подкрепен и от един от най-добрите изпълнители на кавал. 

Към тази магия се присъедини и меденият глас на талантливата певица Деси Добрева. „Мистерията Еньовден“ не би бил същият без участието на танцьорите от NeshkaArt, състезателите по акробатика, художествена и спортна гимнастика. Солисти на спектакъла са Анета Авакян, Боряна Гинева, Стилян Ранджев, Димитър Василев, Мартин Дойчев.

Професионализъм и талант показаха и танцьорът Метин Енимехмедов, момчетата от брейк денс формация „X-ENERGY CREW“. Най – пленителни за публиката бяха народните танци и народните песни в изпълнение на Деси Добрева и Валерия Момчилова.

Свързани статии

Посланието на спектакъла е всеки от нас и най-вече младите хора да преоткрият и запазят традициите на народа ни.

Тъй като шоуто представи една симбиоза между миналото и настоящето, между модерното и старото към проекта се присъединиха и рап изпълнителите „Хората от гетото“, младите рок вокали Момчил Степанов, Теодор Койчинов и Христо Младенов.

През последния ден на спектакъла специални гости бяха и жителите на село Ресен, които се  включиха в инициативата „Преокрий традициите“, като всички облякоха народни носии и прекараха цял ден на работните си места, облечени в тях. Така показаха своята подкрепа към българския дух и култура.  

Креативен музикален продуцент на цялата музика на спектакъла е Алекс Нушев.

Шоуто завърши с бурните аплодисменти на изправената на крака публика, с монолог на Васил Михайлов, песен на Деси Добрева и топлите думи на Нешка Робева. Събитето се осъществи и благодарение на Moko Solution.

Програмата на спектакъла продължава с представление на 30 май в Античен театър Пловдив. Началото там ще бъде дадено в 21.00 часа.

Снимки: Moko Solution

Коментирай