Свободно време

Операта „Кармен“ в София след Великден!

Спектакълът пристига с внушителен гардероб и най-малките оперни певци у нас

15.04.2014г. / 11 22ч.
Мария Дуковска
Операта „Кармен“ в София след Великден!

На 26 април 2014 зала 1 на НДК ще посрещне световни звезди на оперното изкуство в спектакъла „Кармен“ от Жорж Бизе на Държавна опера Варна, по покана на „Артишок“!

Тенорът Иван Момиров, един от големите български артисти, гастролиращ по световните оперни сцени, пристига специално от Италия за ролята на Дон Хозе, а в ролята на Кармен ще видим и чуем чаровната Агунда Кулаева (Русия), изявяваща се на сцените на Новая опера и Болшой театър в Москва.

На сцената в София ще стъпят едни от най-малките оперни певци у нас – представителите на Варненската детско-юношеска опера, която е единствената подобна формация в България.

Най-малките сред тях ще са на по 7 и 8 години. Дванайсетте детски сценични костюма, с които ще бъдат облечени са само малка част от внушителния гардероб на спектакъла.

Солистките Кармен, Микаела, Фраскита и Мерцедес ще сменят единадесет сценични костюма, като по време на спектакъла красавицата Кармен ще се преоблича четири пъти, приятелките й Мерцедес и Фраскита по три пъти, а скромната Микаела само веднъж.

В дамския гардероб влизат освен това 36 сценични костюма за 18 хористки с две преобличания, 7 рокли за балерините и 24 шала, които са основен аксесоар.

На сцената ще дефилират още 15 мъжки сценични костюма за солистите, като за Дон Хозе са подготвени два специални костюма, а за Ескамилио три. Мъжкият хор от 24 души разполага с общо 48 сценични костюма за две преобличания.

Мъжкият гардероб на „Кармен“се допълва още от 30 пелерини, 24 шапки, 30 чифта обувки и 15 чифта ботуши.

Билетите за спектакъла „Кармен“ на Варненската Опера на 26 април в зала 1 на НДК са с цени от 15 до 50 лв. и могат да бъдат закупени в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център Гринуич.

Коментирай