Свободно време

Мисъл на деня

За смисъла от четенето...

09.05.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

„В днешно време не е достатъчно да ни научат да четем, нужно е още да ни научат как да четем и какво да четем.“ – Бенджамин Дизраели

Бенджамин Дизраели е британски политически и държавен деец и писател, роден през 1804 година в Лондон. Дизраели е евреин по произход, а неговият баща е евреин с италианско гражданство.

За разлика от повечето деца той не посещава училище и университет, а се обучавал у дома и в резултат на самообразованието придобива обширни познания по история, класическа литература, различни религиозни учения.

Свързани статии

В младежките си години, увлечен от идеята да има богатство и пари, той започва да играе на борсата с акции, но това само му носи куп задължения. Прави пътуване из средиземноморските страни и навършил едва двадесет години се появява неговият първи роман „Вивиан Грей“.

Следват редица успешни произведения и така 10 години по-късно той става част от висшето английско общество. Бори се и за място в Камарата на общините и четири пъти се проваля на парламентарните избори.

Но през 1837 г. успява да влезе в парламента от консервативната партия. Той е бил два пъти министър-председател на Великобритания. Умира през 1881 година.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
i ne samo da se podbira 4eteneto a i da se razbira pravilno napisanoto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар