Свободно време

Красотата на Исландия (галерия)

Запечатана от обектива на фотограф с приключенски дух

20.07.2018г. / 12 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чудните красоти на Исландия са гледка, на която не всеки човек може да се наслади на живо. Затова на помощ идва израелският фотограф и авантюрист Ерез Маром.

Той е роден в Израел през 1980 година, където живее и до днес. Пътешествията обаче са негова страст, както и улавянето на причудливи моменти от природата. Окуражен от родителите си от най-ранна възраст, талантливият фотограф започва да проявява интерес към изкуствата.

През 2008 година прави първите си професионални фотографии, вдъхновени от природата. Арктика в частност е голямата му любов. Там той открива магически замразени пейзажи, пленен е от черните плажове, украсени с безброй „диамантени“ айсберги, ледени лагуни, застинали в лед водопади, Северното сияние, ледени пещери и какви ли още не изумителни природни феномени.

„Исландия е истински рай за фотографите“, смята Маром и е място, на което той се завръща с удоволствие всяка година.

Една от най-невероятните гледки, които фотографът споделя, че е виждал през живота си, е откриването на ледена пещера в глетчера Ватнайокоул. Фигурите, цветовете и отраженията са неповторимо красиви и създават усещането за нещо неземно – истинско природно чудо.

Друга изумителна гледка, на която фотографът се натъква, е лунен изгрев на пирамидената планина. Замръзналото езеро в подножието й е поръсено с красиви преспи сняг, които драматично допълват мрака наоколо.

Коментирай