Свободно време

Клуб на готините баби събира подкрепа за студенти с увреждания

Фондацията организира благотворителен концерт, за да осигури на студентите технически пособия, без които не могат да учат

24.09.2014г. / 11 53ч.
Аз жената
Клуб на готините баби събира подкрепа за студенти с увреждания

Фондация „Клуб на готините баби“, която обединява победителки в конкурса „Мисис Баба“, организира благотворителен концерт в подкрепа на студенти с физически увреждания.

Събитието ще се състои на 25 септември (четвъртък) от 19.00 часа в залата на Висшето училище по застраховане и финанси в София, кв. „Овча купел“, ул „Гусла“ №1.

Фондация „Клуб на готините баби“ от една година подпомага 12 студенти с физически увреждания. Сред тях има параолимпиец, който учи в Националната спортна академия и се надява да стане треньор на бъдещи параолимпиици; студент по медицина, който иска да развие една сравнително нова за България терапия за хора с двигателни увреждания, както и няколко много талантливи музиканти. Фондацията им осигурява специални технически пособия, които улесняват, а в някои случаи правят възможно тяхното обучение.

За студентите, които в общия случай са от социално слаби семейства, е непосилно сами да си осигурят тези приспособления.

Организацията планира също да създаде виртуална библиотека с учебници и научна литература. Липсата на достатъчно литература на електронни носители е най-голямата трудност пред незрящите студенти. Държавата поема сканирането на едва 15% от учебниците на един студент и това често ги лишава от възможността да прочетат дори задължителния минимум от научна литература.

В концерта, организиран и със съдействието на фондация „Сила за живот“, ще участват талантливи студенти по музика със зрителни проблеми, техни колеги без увреждания, които искат да ги подкрепят, както и много утвърдени и изгряващи таланти.

Освен чрез приходите от билети, „Клуб на готините баби“ се надява да събере средства и чрез дарения. Банковата сметка на фондацията е IBAN  BG30RZBB91551003320099,

SWIFT: RZBBBGSF, Райфайзен банк EAД, Клон Цариградско шосе.

Коментирай