Свободно време

2Cellos с брилянтен концерт у нас

Дуото омагьоса завинаги българската публика

10.12.2014г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Магическа, пленяваща и безмерно вдъхновяваща бе вечерта на 9-ти декември, в която виртуозите от 2Cellos подариха своята уникална музика на българската публика. Талантливите музиканти гостуваха у нас за първи път и концертът, който се проведе в зала 1 на НДК се осъществи, благодарение на промоутърите от Loud Concerts.

Препълнената зала едва успя да събере всички почитатели на дуото. На две видеостени гостите имаха възможността да видят в близък план своите любимци, които освен талант проявиха и голямо чувство за хумор.

Ярки светлини допълваха магията на това, което се случваше на сцената, за което не достигат думи да бъде описано. 2Cellos изпълниха емблематични музикални парчета, сред които рок парчета, техно и диско. В репертоара им прозвуча музиката на AC/DC, Ред Хот Чили Пепърс, U2, Стинг, Колдплей, Нирвана, Майкъл Джексън и много други.

Публиката бе повече от пленена. През цялата вечер тя бе на крака, танцува, пя, снима всеки незабравим момент и извика два пъти на бис талантливите Лука и Степан. Ярките светлини, ударите на барабаните, рок парчетата и звукът на челото, звучаха като рок концерт на голяма банда.

Казват, че човек, както танцува, така прави и любов. Ние успяхме да преминем през границите на очакваното и докосвайки се до музиката на 2Cellos, разбрахме, че това как докосваш един музикален инструмент е равносилно на това как правиш любов. 2Cellos правиха любов, флиртуваха и показаха другото лице на класическата музика.

Кои са двамата таланти?

Виртуозният дует поставя своето начало през 2011 година. Словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаусер имат класическо образование, като и двамата имат музикални успехи, преди да се съберат като дует.

Талантът на всеки един от тях им носи през годините множество престижни музикални награди. Но преди три години едно парче, което българската публика успя да чуе на живо, променя съдбата им на музиканти.

Тогава, изпълнявайки „Smooth Criminal“ на легендарния Майкъл Джексън, те предизвикват истински фурор в YouTube. Не след дълго записват и своя първи музикален албум.

Свързани статии

Следват много успешни гостувания и турнета по целия свят, а през 2013-та година на музикалния пазар излиза в продажба и техния втори албум „IN2ITION“. В него 2Cellos си партнират с имена като Елтън Джон, Дзукеро и други.

Концертът завърши с виртуозното изпълнение на парчето на Sting „Fields of Gold“. Споделяме и видео от началото на концерта, което ще ви предаде част от магията, наречена 2Cellos.

Снимка: Булфото

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Мира ( преди 9 години )
Свободно време