Мода

Вижте кой ще е водещият цвят за 2015 година

Цветът носи името на вино

07.12.2014г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook Pantone

Снимка: facebook Pantone

Само дни остават до настъпването на новата 2015 година. Всяка година по това време компанията Pantone обявява какъв ще бъде водещият цвят за следващата. Посрещнете красивият цвят Марсала.

Червеникавокафявият тон носи името на вино, което е произведено в италианския град Марсала на остров Сицилия. Според специалистите от компанията, Марсала ще бъде подходящ както за жените, така и за мъжете.

Ще контрастира красиво на всеки цвят кожа. Изискан оттенък и изящество, цветът на 2015 година ще обогати нашите ум, тяло и душа, за повече доверие и стабилност. Красивите тонове ще присъстват при гримовете, облеклата и аксесоарите, спалното бельо, обзавеждането, техниката и т. н.

Обявявайки водещия цвят за предстоящата година, Pantone запознава дизайнери, търговци и потребители с това как можем не само да бъдем по-привлекателни, но какво можем да променим около себе си.

Свързани статии

До седмици се очаква на пазара да могат да бъдат закупени първите промишлени стоки като бои, текстил, козметика и много други, диктувани от Марсала.

Колористите от компанията смятат, че цветът на 2015 година ще окаже влияние в развлекателния и моден бизнес, архитектурата, както и при промишлените и дизайнерски тенденции на всички стоки от бита.

Припомняме, че за 2014 година цветът обявен от Pantone бе Radiant Orchid.

Коментирай