Свободно време

Читателите плащат колкото и ако преценят

„Ех, магесническа му работа“ – Калоян Захариев

22.12.2014г. / 13 17ч.
Аз жената
Корица: Катерина Данаилова; Издателство: Фондация „Човешката библиотека“

Корица: Катерина Данаилова; Издателство: Фондация „Човешката библиотека“

На 22 декември в поредица „Човешката библиотека“ излезе „Ех, магесническа му работа“, дебютен роман на Калоян Захариев, грабнал сърцата и умовете на журито в конкурса за ново българско фентъзи през 2012 г.

„Ех, магесническа му работа“ ще ви срещне с некроманта Лазар и верния му слуга Григор. За тях сиво ежедневие представлява викането на демони от Пъклото, съживяването на селскостопански добитък и обществените поръчки за няколко дузини немъртви. Спасяването на невинно създание не влиза в непосредствените им планове. А когато Лазар и Григор се оказват замесени в заговор от най-висше ниво, ще трябва да се справят с непреклонни нови и стари врагове, за да разберат истината. Като същевременно поддържат запаса си от бананови кашички и чисти пеленки. Второто като че ли е по-трудно. Пътят на двамата герои към центъра на конспирацията минава през реки от закачливи откровения (без да броим Столичната вада) и океани смях.

Романът излиза в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автор, редактори, коректори, художник и оформители.

Книгата е тук: http://choveshkata.net/blog/?p=5201

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Калин Ненов ( преди 9 години )
Благодаря за разгласата!И желая на всички магесническа 2015-а! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време