Свободно време

Притча за врабчето

Три важни поуки, които трябва да помним

21.02.2015г. / 14 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Животът е изпълнен с препятствия и изпитания, които могат да направят преценката ни за определени моменти грешна. Можем ли да разпознаем всеки път враговете, да се измъкнем от сложните ситуации или по-често сами правим живота сложен? Следващата поучителна история ще ви даде три ценни поуки.

Притча за врабчето

Веднъж, когато настъпило времето птиците да отлетят на юг, едно врабче решило, че полетът до красивите топли страни е дълъг и изморителен и отказало да отлети с останалите. Не след дълго дошла зимата и обвила всичко в студ и мраз.

Тогава врабчето разбрало, че ще трябва да отлети на юг. Но зимата не го пожалила и крилцата му замръзнали от студ. Малката птица паднала върху студената земя, а смъртта й била сигурна. Тогава от някъде се появила една крава и се изходила върху врабчето.

Свързани статии

Кравешките изпражнения го стоплили. Щастливо, че се е разминало със смъртта, то станало и започнало да чурулика. В този момент, чула неговата песен от някъде се появила котката на фермера. Тя извадила врабчето от изпражненията, изчистила го и го изяла.

Каква е поуката от тази история?

Първо – Не всеки, който се изхожда върху вас ви е враг.

Второ – Не всеки, който те вади от калта или изпражненията ти е приятел.

Трето – Ако излезеш от мръсотията, дръж си устата затворена.

Коментирай