Свободно време

Защо образованието е най-добрата инвестиция

Конференцията „Образование и бизнес“ ще се проведе през май в София

25.02.2015г. / 11 24ч.
Мария Дуковска
Защо образованието е най-добрата инвестиция

Медийна група Bulgaria On Air, Инвестор. бг и телевизия Bloomberg продължават дебата за качеството на образованието в България.

Финансовото образование за устойчива икономика“ е темата на втората конференция от поредицата „Образование и бизнес“, която ще се проведе на 11 май 2015 в София и се организира от трите медии.

Участниците във форума ще коментират възможностите за повишаване на финансовата грамотност и финансово образование в българската образователна система. Ще се покажат примери от Европа. Ще чуем мнението на бизнеса и коментара на НПО дали има нужда от това.

Медийна група Bulgaria On Air и Инвестор. бг ще направят проучване и резултатите от него ще бъдат представени по време на конференцията. Модератор на двата дискусионни панела ще бъде известен журналист от студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Първото издание на конференцията „Образование и бизнес – на един език ли говорят теорията и практиката“, която се проведе през март 2014 година, предизвика сериозен обществен интерес.

Тя постави на дневен ред въпросите, които днес обсъжда цялото ни общество – за професионалното образование, за реализацията на младите специалисти, за нуждите на бизнеса и необходимостта от спешни реформи в образованието икономиката.

Националната телевизия Bulgaria On Air започва и поредица от предавания по темата „Финансовото образование за устойчива икономика“.

Домакин на дебатите ще бъде Ивайло Лаков в предаването Клуб Инвестор БГ с Ивайло Лаков – вижте предаването от 17 февруари 2015.

„Най-добрата инвестиция е в образование“, казва Росица Вартоник, основател на Фондация „Инициатива за финансова грамотност“.

Анастасия Грозева от фондация „Дом с крила“ изрази мнение, че е необходимо да се разкрият силните и слабите страни на учениците, а не да бъдат слагани в калъп.

Явор Джонев от Институт за прогресивно образование е убеден, че обществото не осъзнава, че имаме глобален проблем в образованието и решението за реформи трябва да бъде приоритет за цялата ни нация.

Още по темата четете в bgonair.bg и Investor.bg.

Коментирай