Здраве и красота

Как да се отървем от двойната брадичка?

Досаден дефект, който ни прави да изглеждаме още по-пълни!

10.05.2015г. / 07 31ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Тлъстините се появяват къде ли не по тялото. Най-лошото е, че никога не можем да изберем къде да се появят. А другото вбесяващо нещо е, когато се появят на лицето ни – точно където най-малко можем да ги скрием!

Да, става дума за двойната брадичка, която създава визуално впечатление за допълнителна пълнота.

Двойната брадичка обикновено се образува поради увисването на мускулите, което се причинява от затлъстяване, стареене или е генетично заложено.

Ето няколко начина, с които да се отървете от двойната брадичка или поне да намалите габаритите й:

Дъвчете дъвка

Дъвченето на дъвка стяга челюстните мускули. То също така активира храносмилателната система, помага за почистването на зъбите от хранителни остатъци и премахва бактериите от венците.

Глицеринова маска може да оформи кожата

Смесете една супена лъжица глицерин, половин супена лъжица английска сол и няколко капки ментово масло. Нанесете върху лицето и шията, както и върху брадичката.

Добре е маската да стои върху кожата за около 10 минути. След това изплакнете с хладка вода. Правете тази процедура 3 пъти седмично.

Белтъкът има ефект, подобен на глицерина

Яйчните белтъци имат стягащ ефект, който помага на кожата да запази добрата си форма. Просто смесете един белтък с една супена лъжица мляко, малко лимонов сок, мед и няколко капки етерично масло по избор и нанесете върху лицето и шията.

Тази маска трябва да престои около 5 минути преди да бъде изплакната със студена вода.

Повтаря се три пъти седмично.

Яжте повече пъпеши и дини

Пъпешите и дините от всички сортове помагат за премахването на двойната брадичка. Те са с високо съдържание на вода и помагат за извеждането на токсините от тялото и кожата. Тези плодове насърчават загубата на тегло като едновременно с това ви карат да се чувствате заситени.

Можете дори да прилагате свежи парчета пъпеш или диня върху брадичката. Със сигурност това помага на тази област да влезе във форма.

Свързани статии

Упражнения за брадичка

Упражненията за стягане на брадичката също работят безотказно, но трябва да се правят всеки ден, за да имат ефект.

Най-лесното упражнение е да отворите широко уста, да извадите езика си възможно най-извън устата. Задръжте така няколко секунди и повторете 10 пъти. Това упражнение води до неминуемо стягане на брадичката.

Другото ефективно упражнение е да придържате с ръка брадичката си като упражнявате съпротивителен натиск. Навеждайте главата бавно надолу като противодействате с ръката си в същото време.

Коментирай